Boeing, kaza kurbanlarının yakınlarına 100 milyon dolar ödeyecek

Abone ol

Boeing, 737 Max kazalarında hayatını kaybeden yolcuların ailelerine 100 milyon dolar teklif etti.

Boeing, iki 737 Max uçağının yaptığı kazalardan etkilenen aileler için 100 milyon dolar (yaklaşık 560 milyon TL) ödemeyi taahhüt etti.

Söz konusu kazalar Lion Air jetinin geçen ekimde, Etiyopya Havayolları’nın martta yaptığı ve toplamda 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaları içeriyor. Bu kazaların ardından söz konusu uçakmodelinin kullanımı dünya çapında durdurulmuştu.

Kazalarla ilgili onlarca davayla yüzleşen Boeing, ödemenin ölen yolcuların ailelerinin karşılaştığı sıkıntıları giderebileceğini söyledi.

Ancak söz konusu para ailelere doğrudan verilmeyecek. Bunun yerine kazalardan en çok etkilenen bölgelerde ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, eğitim ve yaşam harcamalarına yardımcı olmak amacıyla yerel yönetimlere ve yardım kuruluşlarına ulaştırılacak.

Boeing yöneticisi Dennis Muilenburg, “Boeing olarak bu kazaların her ikisinde de trajik can kayıpları için üzgünüz. Kaybedilen hayatlar yıllarca yüreklerimizde ve aklımızda güçlü bir şekilde yer edinmeye devam edecek” dedi.

Muilenburg sözlerini şöyle sürdürdü:

Uçaktakilerin aileleri ve sevdiklerinin acısını paylaşıyoruz. Umarım bu ilk yardımımız onların rahat etmesini sağlar.
Şirket birkaç yıla yayılacak ödeme konusunda yakında daha fazla bilgi vereceğini açıkladı.

Bunun yanında Boeing çalışanları da kazalardan etkilenenler için bağış yapma fırsatı bulacak. Şirket çalışanların bağış yapabilmesi için yeterli desteği vereceğini söyledi.

Endonezyakıyılarında düşen Lion Air uçağındaki yolcuların akrabaları arabuluculuk yoluyla uzlaşmayı kabul etti. Ancak Etiyopya Havayolları kazasında ölen yolcuların aileleri kazalar hakkında daha fazla bilgi edininceye kadar beklemeyi tercih ediyor.

Çin'de deprem! Yaralılar var... Dünya Hindistan'da sıcak hava can aldı: En az 100 ölü... Dünya Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz ve Libya açıklaması Dünya Yunanistan'da deprem Dünya