Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış rektörün kurum dışından isim atamasına tepki

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi'nin tüm bölümleri, atanmış rektörün atama kararına karşı bir açıklama yayınladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Naci İnci'nin İzmir Bakırçay Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. İlhami Öztürk’ü Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne müdür olarak atamasına tepki gösterildi.

Boğaziçi Üniversitesi'nden tüm bölümlerin yaptığı orta açıklamada; akademisyenlerin iradelerinin hiçe sayıldığı belirtildi. Dışarıdan birinin atanmasının üniversitenin şeffaf ve demokratik yönetim yapısına zarar vereceği ve bu nedenle kabul edilemez olduğu da vurgulandı.

'ÜZÜNTÜ VE ŞAŞNKINLIKLA KARŞILIYORUZ'

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilere nitelikli bir eğitim sunmayı ilke edinmiş 50 yıllık bir kamu üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi'nin aşağıda adları bulunan bölüm ve birimleri olarak, sosyal bilimler alanındaki tüm lisansüstü programlarımızı düzenleyip idare eden Sosyal Bilimler Enstitüsüne, üniversitemiz dışından, enstitüye bağlı hiçbir birimle ilgisi olmayan bir alandan bir öğretim üyesinin müdür olarak atanmasını üzüntü ve şaşkınlıkla karşılıyoruz.

'KAMU ZARARI YARATAN BU UYGULAMADAN VAZGEÇİLMELİDİR'

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı programlarda, enstitü müdürlüğü görevini yerine getirebilecek birbirinden değerli ve geniş idari tecrübe sahibi pek çok öğretim üyesi mevcuttur. Ayrıca öğretim üyeleri kendi iradelerini net bir şekilde ortaya koyup enstitüye bir müdür seçmişlerdir. Boğaziçi'nin kamu üniversitesi deneyimi çerçevesinde oluşmuş aşağıdan yukarıya şeffaf ve demokratik yönetim yapısına aykırı bir şekilde dışarıdan bir kişinin bu göreve atanması, üniversitemize zarar vereceğinden kabul edilemez niteliktedir. Geri dönülmez bir kamu zararı yaratan bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi, Boğaziçi Üniversitesinin uluslararası standartlarda nitelikli bir eğitim ve araştırma üniversitesi olarak ayakta kalabilmesi için elzemdir."

İmzası bulunan 29 bölüm ise şöyle:

1.Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
2.Eğitim Bilimleri
3.Temel Eğitim
4.Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi
5.Yabancı Diller Eğitimi
6.Batı Dilleri ve Edebiyatları
7.Çeviribilimi
8.Dilbilim
9.Felsefe
10.Fizik
11.Kimya
12.Matematik
13.Moleküler Biyoloji ve Genetik
14.Psikoloji
15.Sosyoloji
16.Tarih
17.Türk Dili ve Edebiyatı
18.İktisat
19.İşletme
20.Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler
21. Turizm İşletmeciliği
22.Uluslararası Ticaret
23. Yönetim Bilişim Sistemleri
24.Bilgisayar Mühendisliği
25. Elektrik-Elektronik Mühendisliği
26.Endüstri Mühendisliği
27. İnşaat Mühendisliği
28. Makine Mühendisliği
29. Kimya Mühendisliği

Zırhlı aracı geri alan ABB, tam listeyi paylaştı: İşte Melih Gökçek'in teslim etmediği tüm yerler! Güncel Sabah'ın başyazarı Barlas: 2023 seçimi Türkiye için ölüm kalım meselesi olacaktır Güncel Bir zamanlar herkesin dilinde marştı: Kemal Sahir 'Büyü' şiirinin müziğe dönüşmesinin hikayesini yazdı Güncel İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi Güncel