Boğaziçili akademisyenler 342'nci kez sırtlarını döndüler: 'Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, rektörlük binası önlerindeki protestolarına devam etti. Akademisyenler 342'nci kez rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dediler.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 342’nci kez rektörlük binasına döndüler

Boğaziçili akademisyenler, üniversiteye atanan ardından görevden alınan AKP’li Melih Bulu’nun yerine Naci İnci’nin getirilmesi üzerine nöbetlerine bugün de devam ettiler.

Akademisyen Can Candan, Twitter hesabından direnişin 505’inci gününde, “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyerek protestolarına dair fotoğrafları paylaştı.

İşte o paylaşım:

"KABUL ETMİYORUZ"

Akademisyenlerin konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:

“20 Mayıs Cuma günü 9. Boğaziçi Onur Yürüyüşü’ne katılan öğrencilerimiz gayri meşru biçimde atanmış rektör Naci İnci’nin çağrısıyla kampüsümüze giren kolluk kuvvetleri tarafından darp edilmiş, hukuksuz bir şekilde 70 öğrencimiz ve bir meslektaşımız gözaltına alınmıştır. Medyaya da yansıyan görüntülerde kolluk kuvvetlerinin ters kelepçe kullandığı, bir öğrencimizin başını polis otobüsüne vurduğu açıkça görülmektedir.



Bir yılı aşkın süredir barışçıl protesto haklarını kullanan öğrencilerimizin maruz bırakıldığı şiddeti, bu şiddetin sorumlularından olan, farklılıklara ve temel haklara saygısı olmayan üniversite yönetimini kınıyoruz.

20 Mayıs 2022 günü kampüsümüzde yaşanan şiddetin hukuki çerçevede hesabını soracağımızı, takipçisi olacağımızı, üniversitemizin güven ve huzur ortamını bozan hiçbir uygulamayı hoş görmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!”



Arkadaşının çığlıklarına koştu, canından oldu Güncel Evden 'Bakkala gidiyorum' diye çıkmıştı: 18 yaşındaki Damla'dan haber alınamıyor Güncel Ülke iflas ediyor: 4 ayda 3 milyon 664 bin yeni icra dosyası geldi Güncel Ataşehir'de yan baktın tartışması: 'Doğrudan öldürmeye teşebbüs etti' Güncel