Borç yapılandırma başladı: İşte detaylar...

Abone ol

Hazine alacaklarını yeniden yapılan yasa düzenlemesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borcunu peşin ödemek isteyenlere indirim sağlanırken, 18 taksit imkanı da sunuluyor.

Başta devletin vergi ve SGK alacakları olmak üzere, oda aidatlarından öğrenim kredilerine, trafik para cezalarından çeşitli kanunlara göre verilen idari para cezalarına kadar geniş kapsamlı kamu alacağının yeniden yapılandırılarak tahsili amaçlayan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenlemeyle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabiliyor ve 18 taksitte ödeme kolaylığı getirildi.

EN FAZLA 18 TAKSİT

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve en fazla 18 taksitte bu borçlar ödenebilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında…

YAKLAŞIK 500 MİLYARLIK KAMU ALACAĞI

Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da yapılandırılabilecek.

Düzenlemeyle yaklaşık 500 milyarlık kamu alacağının yeniden yapılandırılması öngörülüyor.

Zeytin hasadına koronavirüs engeli Ekonomi Milyarlarca lira açık: Vatandaşın parası Saray'ın faizine gitti Ekonomi Doları ve Euro'yu önceden bilen ekonomist 8.50'nin arkasındaki talanı anlattı Ekonomi Piyasalarda dalgalanma sürüyor: Dolar, euro ve borsada son durum Ekonomi