Botoks nedir?
Botoks, botulinum toksini şeklinde adlandırılan, uygulandığı bölgede sinir ile kas arasındaki bağlantıyı bloke ederek geçici bir süre kasların çalışmasını engelleyen, hareket bloklayıcı bir ilaçtır.
Botoks, botulinum toksini şeklinde adlandırılan, uygulandığı bölgede sinir ile kas arasındaki bağlantıyı bloke ederek geçici bir süre kasların çalışmasını engelleyen, hareket bloklayıcı bir ilaçtır. Yüzde, kozmetik amaçlı olarak mimik kaslarına uygulanır. Böylelikle bilinçli veya gün içerisinde farkında olmadan yaptığımız mimikler yumuşatılır ve kırışıklıkların oluşması engellenir. Ayrıca yaşlanmaya bağlı olarak ciltte meydana gelen diğer kırışıklıklar da botoks uygulamaları sayesinde geciktirilir veya iyileştirilir.
Hangi Alanlarda Uygulama Yapılır?
· Alın bölgesi
· Kaş arası
· Göz kenarı çizgileri
· Üst dudak
· Boyun çizgileri
· El-ayak-koltuk altı terlemeleri
· Spasite
· Migren ağrıları
Botoks Uygulaması Nasıl Yapılır?
Botoks, bir enjeksiyon uygulamasıdır. Uygulanacağı bölge, lokal anestezi kremi uygulanarak uyuşturulur ve 20 dakika süresince beklenerek hissizlik oluşumu sağlanır. Botoks uygulanacak alan gerekli şekilde temizlendikten sonra ince uçlu iğneler ile kas içine küçük dozlarda enjekte edilir. Botoks uygulamaları genellikle 15 ila 20 dakika arasında bir süre almaktadır.
Botoks Uygulaması Sonrasında Neler Olur?
Botoks işleminin etkileri ikinci veya üçüncü gün ortaya çıkmaya başlar ve yaklaşık 9-10 günlük bir süreç sonrasında etkiler cilde tam olarak oturur. Etkilerin kalıcılığı ise ortalama olarak 4-6 ay arasında değişiklik göstermektedir. Uygulamanın standart yan etkileri yoktur ancak kişinin kullanılan malzemelere karşın alerjik reaksiyon gösterme ihtimali vardır. Bu gibi sorunlara aman vermemek adına uygulama öncesinde gerekli test ve muayeneler yapılarak işlem sonrasındaki potansiyel sorunların önüne geçilmiş olunur.
Botoks Uygulamaları Kimlere Yapılabilir?
Mimikleri esnasında kırışıklıkları oluşan, mimiksiz haldeyken de bu kırışıklıkların yer etmeye başladığı herkeste uygulama yapılabilir. Botoks uygulamalarında yaş ve cinsiyet farkı bulunmamaktadır. Uzman doktor kontrolünde herkes şikâyetini belirterek gerekli çözüm sürecini başlatabilir.
Botoks Uygulamaları Düzenli Yapılır mı?
Botoks uygulamaları 5-6 kez yapılmaya başlandıktan sonra mimik kaslarında birtakım zayıflamalar başlar. Bu sayede de etki süreleri uzar ve gerekli olan seans aralıkları da buna paralel olarak açılır. Böylece zamanla seanslar daha nadir yapılır.
Botoksun Yan Etkileri Olur mu?
Yan etkiler konusunda en çok tereddüt edilen uygulamaların başını çekse de botoks, barındırdığı riskler ve reaksiyonlar bakımından diğer uygulamalar ile aynı düzeydedir. Uygulama sonrasında bölgede kızarıklık ve şişlikler görülebilir ve bunlar genellikle ikinci günde geçer. Ayrıca geçici morarma görülmesi de olağandır ve kısa sürede geçerek bir süre sonra tekrar etmemek üzere etkisini tamamen yitirir.
Ankara Botoks Uygulamaları
Ankara’da botoks uygulaması uzman bir hekim tarafından yapılmadığı taktirde geri dönüşü mümkün olmayan hasarlara yol açabilir. Buna karşın alanına hakim bir doktorun hata payı ise standartların dışında olmayacaktır. Uygun muayene ve hizmet koşulları ile siz de yararlanabilir, cildinizi diri tutabilirsiniz.