Britanya'da Koronavirüs ekonomiyi vurdu: '1,5 milyon kişinin yiyeceğe erişimi yok' iddiası

Abone ol

75 bini aşkın yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının bulunduğu Britanya'da işten çıkarma ve karantina yüzünden yaklaşık bir buçuk milyon kişinin yiyeceğe erişemediği öne sürüldü.

75 bini aşkın yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının bulunduğu Britanya'da işten çıkarma ve karantina yüzünden yaklaşık bir buçuk milyon kişinin yiyeceğe erişemediği öne sürüldü.

The Guardian'ın haberine göre, İngiltere'de milyonlarca kişi karantina günlerinden beri yiyeceğe ulaşamıyor. İngiliz Gıda Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki yaklaşık bir buçuk milyon kişi yeterli parası olmadığı ya da yiyeceğe ulaşamadığı için gün boyunca yemek yiyemiyor.

Açıklamada, salgın nedeniyle 1 milyondan fazla kişinin tüm gelirlerini kaybettiği bildirilirken, 300 binden fazla insanın da devlet yardımına hak kazanamayacağına inandığı iddia edildi.

Vakfın bulguları, bu hafta İngiltere, İskoçya ve Galler'de yapılan bir YouGov anketine dayanıyor. Vakfın yönetici Anna Taylor, Koronavirüs krizinin fon olmadan marketlere ve yerel yönetimlere bırakılamayacak kadar büyük olduğunu söyledi.
Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre bugüne kadar Britanya'da Koronavirüs nedeniyle 10 bin 629 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 85 bin 175'e yükseldi. Dünya genelinde ise Koronavirüs vakalarının sayısı 1 milyon 800 bini aşarken, ölü sayısı ise 110 bini geçti. Salgının ekonomik ve toplumsal etkileri pek çok ülkeyi etkiliyor.

Bakan Albayrak: Hep birlikte daha çok çalışacağız Ekonomi Berat Albayrak: Ücretsiz izne çıkartılanlara maaş desteği sağlanacak Ekonomi Esnafın kredi kartları limitleri tükendi! Yevmiyeli işçiler açlıkla karşı karşıya Ekonomi 'Uyardık, dinlemediler!' Maden ocağındaki göçükte 3 işçi yaşamını yitirdi Ekonomi