Bundesliga için son kararı Merkel verecek

Abone ol

Koronavirüs salgını sebebiyle 30 Nisan'a kadar askıya alınan Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) yeniden başlaması için yarın Başbakan Merkel'in eyalet başbakanlarıyla yapacağı toplantı bekleniyor.

Alman basınında yer alan haberlere göre 1. ve 2. Futbol Liglerinin yeniden başlaması konusunda Almanya Kulüpler Birliğinin (DFL) hazırladığı "test ve hijyen tasarısına" Çalışma Bakanlığı onay verdi.

Redaktionsnetzwerk'in haberinde, Çalışma Bakanlığının, statlardaki iş güvenliğini değerlendirerek maçların seyircisiz oynanmasına yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Rheinische Post gazetesinin haberinde de eyaletlerin spor bakanlarının yaptıkları toplantıda, 1. ve 2. Futbol Liglerinin mayıs ortasında veya sonunda yeniden başlayabileceği yönünde olumlu sinyallerin verildiği ifade edildi.

Çalışma Bakanlığının ve eyaletlerin spor bakanlarının değerlendirmelerinin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet başbakanlarının yarın yapacağı toplantıda aktarılacağı kaydedildi.

Futbolcu Ryan Babel: Sokakta bornozuyla yürüyen birini görürseniz paniğe kapılmayın Spor Spor camiasının acı kaybı: Kulüp başkanı koronavirüse yenildi Spor La Liga başlıyor... Program belli oldu Spor FIFA Sağlık Komitesi Başkanı: Eylül ayına kadar futbol oynanmamalı Spor