Burak Oğraş davasında tanığın beyanı yok sayıldı!

Abone ol

Antalya Rixos Lares Hotel’de 2011’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş’ın dava dosyasına yeni bir tanığın ifadesi girdi. Tanığın olay günü ‘arbede yaşandığına’ dair verdiği beyana rağmen savcı harekete geçmedi.

9 Eylül 2011’de hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Şüpheli ölümle ilgili yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkan tanık S.B.’nin beyanları dikkate alınarak Ferdi Sandıkçı, Doğan Can Baykul, Mert Özcan ve Erdem Yorulmaz hakkında yakalama kararı çıkartılması, yeniden sorguların yapılması yönünde talepte bulunuldu. Pansiyonun hemen yakınında yazlığı olan S.B.’nin ifadelerine karşın dosyada herhangi ilerleme kaydedilmedi.

"EŞCİNSEL İMASI VE DARP"

BirGün'den Filiz Gazi'nin haberine göre; dosyadaki tanık beyanlarına göre adı geçen şüpheliler Oğraş’a eşcinsel olduğu yönünde imalarda bulundu ve maktulü darp etti.

Tanığın ifadeleri doğrultusunda Başsavcılığa yazılan dilekçede şu bilgilere dikkat çekildi:

“Tanık beyanında maktulün ölü olarak bulunduğu havuzun hemen yanındaki balkonlu evde ikamet eden S. isimli bir bayanın kavga ve arbedeyi görmüş olabileceğini, kendisinin bu kişiye olayı sorduğunda sert bir şekilde karıştırma şeklinde tepki verdiğini beyan etmiştir. Ancak tanık beyanlarına bakıldığında, olay gecesi çatıda tartışma ve arbede yaşandığı, çatıda yaşananların komşular tarafından da duyulup görüldüğü, ancak tanıklık yapmaktan çekindikleri için gelip gördüklerini anlatamadıkları anlaşılmaktadır. Nitekim tanık, uzun süre sonra maktulün babasının Twitter paylaşımlarını görerek vicdani olarak bildiklerini anlatma gereği duymuştur. Tanığın beyanında geçen kişilerin kimler olduğunun kollukça araştırılarak tanıklıklarına başvurulması halinde cinayetin ortaya çıkması kaçınılmazdır.”

KOMŞULAR TARAFINDAN DA DUYULDU

“Çevredeki komşular tarafından dahi olay gecesi lojmanın çatısında yaşanan arbede ve tartışmaların duyulması karşısında, lojmanda kalan gerek personel gerekse stajyer öğrencilerden hiçbirisinin böyle bir tartışmadan habersiz olmaları hayatın olağan akışına uygun olmayıp, otelde kalan herkesin korku ve baskı ile susturulduğu yönündeki şüpheleri kuvvetlendirmektedir. Olay gecesi lojman çatısında yaşanan bunca arbede ve tartışmadan, lojmanda kalan kimselerin haberinin olmaması mümkün değildir.”

BABA OĞRAŞ: YILLAR SONRA BİR BİLGİ ULAŞTI

Baba Murat Oğraş, tanığın ifadeleri ile ilgili şunları söyledi:

“Yıllar sonra bize bilgi ulaştı. Oğlumun öldürüldüğü lojmanın pansiyonu hemen yanında yazlığı olan birinin eşi, sosyal medya hesabımdan bana ulaştı. Sabah pencereyi açtığımda oğlunu boş havuzun içinde gördüm. Olay sonrası komşulardan bir kadın, gece 12 civarları çok ses geldiği, gençler arasında büyük kavgalar olduğu fakat bir anda sesin kesildiğini anlatmış. Başımı belaya sokamam falan demiş. Bu gelişme bir yıla yakın bir süre önce oldu. Savcı bir türlü harekete geçmiyor. Buna rağmen herhangi bir işlem yapmadı.”

Baba Oğraş, oğlunun cep telefonunun kayıp olduğunu, bütün lojmanın bacalarına kamera sarkıtılarak arandığını ancak bulunamadığına da dikkat çekti.
Oğraş Ailesi’nin Avukatı Özgür Urfa ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Hala soruşturma devam ediyor. Özetle var olan delillere göre bilirkişilerce ve polis fezlekelerinde mealen cinayete dair bir bulgu yok deniyor.”

OTEL FETTAH TAMİNCE'YE AİT

Hakkında “nitelikli dolandırıcılık, zimmet, güveni kötüye kullanma, FETÖ üyeliği” iddialarıyla soruşturma açılan iş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos Lares Hotel'de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş, 9 Eylül 2011’de otelin pansiyonunda şüpheli şekilde ölmüştü. Oğraş'ın cesedi, pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulunmuştu.

Her gün 50 kilometre yol giderek 400 köpeği besliyorlar Güncel Erdoğan, Alman gazetecinin 'sansür' sorusunu duymadı: 'Şimdi de Türkiye tarafına soralım' Güncel Tarih belli oldu: İki günlük molanın ardından kar geri dönüyor Güncel Darp edildiği evden yalın ayak kaçarak kurtulan kadın yolda yarı baygın bulundu Güncel