Bütçe görüşmeleri sürüyor... İYİ Parti'li vekiller: Bu tablo; felaket, krizin ve iflas tablosudur

Abone ol

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Bu bütçe, birkaç kişiye sefa milyonlara zulümdür” derken, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, "Ülkemizin karşı karşıya bırakıldığı tablo, felaket, kriz ve iflas tablosudur" değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 kesin hesabı ve 2022 bütçe görüşmeleri, ikinci gününde sürüyor. Dün çeşitli tartışmalara sahne olan Genel Kurul’da bugün TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kesin hesapları ve bütçeleri ele alındı.

AKP grubundan yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti grubu konuşmalarına geçildi. İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ile İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik; TBMM ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun bütçeleri hakkında konuştu.

'BU BÜTÇE, BİRKAÇ KİŞİYE SEFA MİLYONLARA ZULÜMDÜR'

"Görüşmekte olduğumuz bütçe yoksulluk, yoksunluk bütçesidir" diyen Enez Kaplan, "Ülkemize yokluk ve yoksulluktan başka bir şey getirmediniz. Bu bütçe, birkaç kişiye sefa milyonlara zulümdür" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Sayıştay denetim raporlarında ortaya çıkan yolsuzluklara atıfta bulunan Kaplan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte tek kişinin verdiği kararlar ülkeyi her bakımdan daha kötüye götürmüştür. Bu ucube sistemde, muhalefet milletvekillerinin verdiği önergeler ve kanun tekliflerinin hiçbiri değerlendirilmemiştir" dedi.

'TEK ÇÖZÜM SEÇİMDİR'

Kaplan, verdikleri 19 önergenin de kabul edilmediğini söyledi. Erken seçim çağrısını yineleyen Kaplan, "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi, 'Türkiye çaresiz, milletimiz sahipsiz değildir.' Kimse merak etmesin, biz çözeriz. Biz hazırız. Türkiye, çok derin bir krizle karşı karşıyadır. Tek çözüm vardır. Seçim, seçim, seçim" diye konuştu.

'BU TABLO, FELAKET, KRİZ VE İFLAS TABLOSUDUR'

Kaplan'ın ardından İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "İktidar tarafından tasarruf etmemekle suçlanan vatandaşımızın kredi borcu 1 trilyon TL’ye dayanmıştır. İstanbul Planlama Ajansı’nın yayınladığı veriler durumun vahametini göstermektedir. Yaşam maliyeti yüze 18 artmıştır" diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin karşı karşıya bırakıldığı tablo, felaket, kriz ve iflas tablosudur… Türkiye bir deneme tahtasına çevrilmiş ve köleleştirme politikasına geçilmiştir. Bu devlet krizinin olumsuz etkilediği alanlardan biri de kamu kurum ve kuruluşlarımızdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımız zayıflatılmaktadır. Liyakat esas alınmayıp devlet geleneğimiz tahrip edilmiştir."

Erdoğan: Körfez halklarının tamamı bizim öz be öz kardeşimizdir Siyaset 'Külliye' çalışanlarına yasadışı ödeme iddiası: CHP'li vekilden Saray'a zor soru Siyaset AKP ve MHP'ye bir kötü haber daha: Millet İttifakı'nın gerisinde kaldılar Siyaset Öztrak: Merkez Bankası’nın kasası tek sente muhtaç Siyaset