Büyükçekmece’de pandemi sürecinde terk edilen 258 evcil hayvan yeniden hayata tutundu

Abone ol

Dünyayı etkisi altına alarak insanları sosyal yaşamdan koparan yeni tip Kornonavirüs, Türkiye’deki evcil hayvanları da olumsuz etkilerken, Büyükçekmece’de sokağa terk edilen 258 evcil hayvan tedavileri tamamlandıktan sonra yeniden yaşama tutundu.

Koronavirüs vakasının görülmesinin ardından, evcil hayvan sahipleri virüsün hayvanlardan bulaşabileceği endişesiyle dostlarını terk edip sokaklara bıraktı.

Büyükçekmece Belediyesi, terk edildiği tespit edilen 258 evcil kedi ve köpeği sokaklardan toplayarak Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı.

Travma ve stres gibi ciddi psikolojik sorunlar yaşadığı tespit edilen farklı cinslerde 205 köpek ve 53 kedi tedavilerinin ardından yeniden yaşama tutunurken kendilerini sahiplenebilecek hayvanseverleri bekliyor.

“Sokak şartlarına yaşamaya elverişli değiller”

Pandemi sürecinde sokağa terk edilen hayvan sayısında büyük artış görüldüğünü söyleyen veteriner hekim Gül Kalkan, “Daha önce 3 aylık dönemde 10 – 20 arası kedi ve köpeğimiz sokağa bırakılırken pandemi sürecinde yaklaşık 258 tane tasmalı, sahipli yada sahipli olduğunu düşündüğümüz hayvanımız sokağa bırakıldı. Biz onları burada tedaviye alıyoruz çünkü ciddi anlamda stres altındalar. Bu hayvanlar sokak şartlarına elverişli değiller hep evdeler. Çok kalabalığa, kediye, köpeğe, diğer dışarıdaki şeylere çok alışkın değiller. Bu yüzden corona sebebiyle dışarı atılanlar oldu. Burada onlara bakıyoruz. Mümkünse bırakılmamalarını rica ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Sahipleri geri alabilir veya isteyen sahiplenebilir”

Sokağa terk edilen evcil hayvanların çok ciddi psikolojik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ve sokak hayvanları tarafından saldırıya uğradıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Onlar hep evin içindeler dışarıya çıktıkları zaman ne arabadan ne de köpekten kaçamıyorlar. Stres altında kalıyorlar ve stres de bütün hastalıklara davetiye çıkartıyor. Biz tedaviye başlıyoruz. Solunum yolu enfeksiyonu, deri problemleri çok ve saldırganlıkla geliyorlar o yüzden tedavi altına alıyoruz. Sokağa bırakan canlılarımızı geri almak isterlerse yada sahiplendirme yapmak isterlerse bekliyoruz çünkü onların yeri zaten ev sokak değil” dedi.

Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in acı günü İstanbul Beyoğlu'nda tarihi binanın duvarı çöktü: 3 yaralı İstanbul İstanbul'da yeni normale göre toplu ulaşım kuralları neler? İBB açıkladı İstanbul