Canan Karatay, anne babaları uyardı: Zehir saçıyor!

Abone ol

Prof. Dr. Canan Karatay, beyne zarar veren temizlik ürünü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü Profesör şaşırtan açıklamalarına bir yenisini ekledi. Akşam'a konuşan Canan Karatay'ın 'beyne zarar veriyor' diye uyardığı çamaşır suyu hakkındaki sözleri şöyle...

BEYİN BOZUYOR

Ünlü doktor evlerde kullanılan deterjan, dezenfektan ve çamaşır suyunun mümkün oldukça kullanılmaması gerektiğini söyledi. Canan Karatay özellikle yetişme çağında olan çocukların deterjan, dezenfektan ve çamaşır suyundan uzak tutulması gerektiğini söyledi.

ÇAMAŞIR SUYUNUN ZARARLARI

Çok fazla çamaşır suyu kullananlara uyarılarda bulunan uzmanlar, aşırı çamaşır suyu tüketiminin hangi hastalıklara sebep olduğunu anlattı. İşte evde fazla kullanılan çamaşır suyunun sebep olduğu hastalıkların başında Ağız, mide ve boğazda iltihap sorunu ortaya çıkarabilir.

Çamaşır suyu kullanıldığında ortaya çıkan kloroform ve karbon tetraklorür maddeleri açığa çıkar. Bu maddeler de hem kanser riskini arttırır hem de akciğer solunum yollarında hasara neden olabilir.

DOĞAL ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Tecrübeli doktor temizlik için sirke ya da doğal temizlik ürünlerini tavsiye etti. Çamaşırlarını sodyum karbonatla yıkadığı belirten Canan Karatay, bulaşık makinesinin olmadığını söyledi.

SİRKE TEMİZLİKTE NE KADAR ETKİLİ?

Kimyasal birleşim olarak %5 oranında asetik asit içermektedir. Tamamen doğaldır. Bu nedenle de çevreye zarar vermez. Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz.

SİRKE TEMİZLİKTE NASIL KULLANILIR?

Sirkeli su tek başına kullanıldığı gibi çeşitli temizlik maddeleri ile de kullanılabilir. Bardaklardaki çıkmayan lekeleri çıkarmak için bir kabın içerisine beyaz sirke koymak yeterlidir. Belirli bir süre sonra sıcak suda bekletilen bardaklarda lekelerin kendiliğinden çıktığı görülecekti.

Metabolizma hızlandırıp yağ yakan yiyecekler Sağlık Günde kaç öğün yemek yemek sağlıklı? Sağlık TTB'den özel hastanelerdeki hekimler için çağrı: Çalışma koşulları düzenlenmelidir Sağlık Horlama ile uykularınız kabusa dönüşmesin: Uzmanı dikkat edilmesi gerekenleri anlattı Sağlık