Çavuşoğlu açıkladı: Erdoğan ile Miçotakis bir araya gelecek

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’ın NATO Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan’ın başkenti Atina’da mevkidaşı Nikos Dendias ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS GÖRÜŞMESİ

Bakan Çavuşoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geleceğini açıkladı.

Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Liderlerimizin NATO Zirvesi marjında bir araya gelmesi öngörülüyor. Bu konuda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yine Nikos’un söylediği gibi uzun süredir çözüm bekleyen meselelerimiz var, görüş ayrılıklarımız var.

Bunların iyi komşuluk, uluslararası hukuk ve karşılıklı hak ve çıkarlara saygı temelinde çözülmesini istiyoruz. Bunun için de diyaloğumuzun kesintisiz sürmesi gerekiyor. Bu konuda da her iki tarafta da irade vardır. Bugün bir kez daha teyit ettik.”

Babası zincirledi, uzun süre aç kalan 6 yaşındaki çocuk yemek yerken boğularak öldü Dünya Yeni nüfus politikası: Çin'in çocuk sınırlamasında sayı değişti Dünya Koronavirüsle ilgili tartışma yaratacak görüntüler: Yarasalar böyle ısırmış! Dünya Alaska'da 6,1 büyüklüğünde deprem Dünya