Çavuşoğlu: Rusya'dan bir heyet yarın Türkiye'ye geliyor

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak ile ortak basın toplantısı düzenliyor!

Suriye ordusunun İdlib'de ilerleyişi sürerken, Pazartesi günü 8 Türk askerini hayatını kaybetmesi sonucu Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik görüşmeler de yoğunlaşıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib'de insani felaketi önlemek için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor ve yapacağız" dedi.

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak ile görüşmesi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Rusya ile tamasların hem askeri hem de liderler düzeyinde sürdüğünü belirtip, "Rusya ve İran ile Astana sürecini başlattık. Soçi formatında toplantılar yapıyoruz. Amacımız siyasi sürece ivme kazandırmaktı. Siyasi çözüme inanmayan, askeri müdahalenin çözüm getireceğini sanan rejimin saldırılarını artırdı. Rusya ile bu süreci tekrar ele alıyoruz. Lavrov ile görüşmelerim oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putinle görüşmesinin sonucunda iki ülke heyetlerinin bir araya gelmesinin kararlaştırıldığını aktarırken, "Rusya’dan bir heyet Türkiye’ye geliyor. İhtiyaç olursa liderler düzeyinde görüşme konusunda sayın Putin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan mutabık kalmıştı.Amacımız rejimin saldırganlığına son vermek ve anayasa komisyonu toplantılarına kaldığı yerden devam etmek" dedi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den coronavirüsü açıklaması Dünya Skandal koronavirüs iddiası: Her gün 100 kişi yakılıyor Dünya Koronavirüs nedeniyle ölen kişi 638'e yükseldi Dünya ABD'de uçak düştü: Kurtulan olmadı Dünya