Çekya Cumhurbaşkanı Miloş Zeman yoğun bakıma kaldırıldı

Abone ol

Başkent Prag'da askeri bir hastanede tedavisi süren 77 yaşındaki Zeman'ın hastalığının ne olduğuna dair açıklama yapılmadı.

Çekya'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen seçimin ardından yeni hükümet kurulması için yapılacak görüşmelerin önemli ismi Cumhurbaşkanı Miloş Zeman hastaneye kaldırıldı. Başkent Prag'da askeri bir hastanede tedavisi süren 77 yaşındaki Zeman'ın hastalığının ne olduğuna dair açıklama yapılmadı.

DW Türkçe'de yer alan habere göre; Hastanenin yöneticisi Miroslav Zavoral, "Biz teşhisi kesin olarak koyduk. Teşhisimiz doğrultusunda tedaviye de başladık" ifadesini kullanırken koydukları teşhisi kamuoyuna açıklama yetkisi olmadığını söyledi.

Zavoral, yoğun bakımda tedavi gören Çek liderin rahatsızlığının ne derece ciddi olduğu konusunda da açıklama yaptı. Ancak Zeman'ın ambulansla hastaneye getirildiğinde bilincinin yerinde olmadığı ve kafasının başka biri tarafından tutulduğu görüldü.

Cumhurbaşkanlığı, geçen ayki tedavi sürecinde Zeman'ın ciddi bir rahatsızlığının olmadığını, sıvı kaybı ve yorgunluk nedeniyle hastaneye yatırıldığını duyurmuştu. Çek basını ve siyaset çevreleri, Zeman'ın karaciğerinden kaynaklanan sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu öne sürüyor.

Uçak kazası sonrası Türkiye'den Rusya'ya taziye mesajı Dünya Kadınları telefondan kontrol edecekler Dünya Adele ilk kez dinletti: Hadi bakalım başım belaya girecek Dünya Japonya’da tren seferleri askıya alındı Dünya