CHP Ankara İl Başkanı Akıllı, dövizde yaşanan ani düşüşü değerlendirdi

Abone ol

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, doların tarihi zirveyi görmesiyle fiyatlarda yaşanan yüksek artışa dikkat çekerek, "Dolar bir gecede bir ay önceki seviyeye düştü. Bu kısa sürede kimler zengin oldu?" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, para politikası adımlarının Türk Lirası'na (TL) etkilerini değerlendirdi.

Dövizde yaşanan ani düşüşün psikolojik olarak bir rahatlamaya neden olsa da iktisadi olarak doğru değerlendirmek gerektiğine işaret eden Başkan Akıllı, "Dövizde yaşanan artış nedeniyle ürünlere büyük zamlar yapıldı. Çiftçi tarlasını gübresiz ekti. Üreticisi süt ineklerini sattı. Önümüzdeki dönem verim düşecek.

Petrol fiyatı 40 dolardan 85 dolara çıktı. Dolar artışında raflarda değişen etiketler düşecek mi? Dolar tarihi zirveyi gördü ve bir gecede bir ay önceki seviyelere düştü. Bu sürede kimler zengin oldu? Kazanan 3-5 kuruşu ile döviz alan yoksul halkımız olmadı. Yaşanan krizde bedeli yoksul halkımız ödememeli, fiyat istikrarı sağlanmalı.

Yaşanan ani düşüş psikolojik olarak bir rahatlatmaya neden olsa da iktisadi olarak doğru değerlendirme yapılmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik önlem paketine ilişkin ilk yorum Siyaset HDP, dört muhalefet partisiyle görüşecek Siyaset Babacan: Bu 'faiz lobisine' çalışmanın en açık halidir Siyaset 1056 konuşması incelendi: Erdoğan'ın son dönemde en çok tercih ettiği kelimeler! Siyaset