CHP Gençlik Kolları Başkanı Killik: 'Gençlerimizi kaderlerine, tarikatlara, cemaatlere terk etmeyeceğiz'
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, 81 ilden Gençlik Kolları İl Başkanları ile yapılan toplantıda konuştu.
81 ilden gelen CHP Gençlik Kolları İl Başkanları, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile bir araya geldi.
Killik burada yaptığı açıklamada, AKP'nin ülkeyi yönetemediğini ve derhal erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.
Antalya'daki tarikat yurdundaki vahşete de değinen Killik, ''mevcut siyasal iktidar yaşananlardan ders almayıp gençlerimizin hayatını güvencesizliğe terk etmektedirler'' dedi.
''GENÇLERİMİZİ TARİKATLARA TERK ETMEYECEĞİZ''
Killik, ''Antalya’nın Kepez ilçesinde, bir tarikat yapılanmasına ait olduğu ortaya çıkan kaçak yurtta aşçı olarak çalışan bir cani: gencecik yaşta 18 yaşındaki bir kardeşimizi Mehmet Sami Tuğrul’u, vahşice katletti. Mehmet Sami Tuğrul, Bilgisayar Mühendisliği okuyordu. Hayalleri vardı, umutları vardı. Mehmet Sami Tuğrul’u güvenceli barınma ortamı seçeneği sunamayan mevcut siyasal iktidar bu ölümden birinci derece sorumludur. Adana Aladağ’da yanan kız kardeşlerimizin acısı tazeyken, mevcut siyasal iktidar yaşananlardan ders almayıp gençlerimizin hayatını güvencesizliğe terk etmektedirler'' ifadelerini kullandı.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı ayrıca ''Gençlerimizi kaderlerine, tarikatlara, cemaatlere terk etmeyeceğiz'' dedi.
Killik'in açıklamasının tamamı ise şöyle:
''Bugün 81 ilden gelen il başkanı arkadaşlarımızla 01 Adana’da yeni dönemdeki ilk CHP Gençlik Kolları İl Başkanları toplantımızı gerçekleştiriyoruz.
Tüm Türkiye’ye buradan bir mesaj göndermek istiyoruz. Gençlerin büyük problemleri var ve bu problemler ne yazık ki iktidar tarafından ciddiye alınmıyor. Ciddiye alınmamakla beraber çözüm üretilmiyor. Bu konuyla ilgili tüm Türkiye’ye buradan bir çözüm önerisi sunmak istiyoruz.
“AKP iktidarı Türkiye’yi yönetememektedir. Ve acilen erken seçime gitmelidir.”
Hepimizin bildiği üzere, devletin yurtları Kredi ve Yurtlar Kurumu’na(KYK) bağlıdır. KYK da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. Devlet özel yurtlara da belirli yurt olma şartları sağlar. Yangın merdiveninden odadaki pencerenin büyüklüğüne kadar standartlar koymuştur. Ama iş tarikat ve cemaatlere geldiği zaman, kendisini destekleyen bu siyasallaşmış derneklere geldiği zaman, bütün bu yönetmelikler ortadan kaldırılmaktadır. Bu kayırmacılığın, keyfiliğin ve denetimsizliğin son örneklerinden birini Antalya’da yaşadık.
Antalya’nın Kepez ilçesinde, bir tarikat yapılanmasına ait olduğu ortaya çıkan kaçak yurtta aşçı olarak çalışan bir cani: gencecik yaşta 18 yaşındaki bir kardeşimizi Mehmet Sami Tuğrul’u, vahşice katletti. Mehmet Sami Tuğrul, Bilgisayar Mühendisliği okuyordu. Hayalleri vardı, umutları vardı. Mehmet Sami Tuğrul’u güvenceli barınma ortamı seçeneği sunamayan mevcut siyasal iktidar bu ölümden birinci derece sorumludur. Adana Aladağ’da yanan kız kardeşlerimizin acısı tazeyken, mevcut siyasal iktidar yaşananlardan ders almayıp gençlerimizin hayatını güvencesizliğe terk etmektedirler.
Bizler gençlerimizin; Anayasamızda yazdığı gibi sosyal devlet olmanın gereğiyle parasız, güvenceli barınma eğitiminin bizzat devlet eliyle verilmesi gerektiğini seslendirmeye devam edeceğiz. Gençlerimiz sahipsiz değildir!
Eğitimde eşitlik ilkesi doğrultusunda yerel yönetimlerde kanıtladığımız gibi, bizim iktidarımızda tüm gençlerimize ilk 1 yıl içerisinde yurt imkanı sağlayacağız. Gençlerimizi kaderlerine, tarikatlara, cemaatlere terk etmeyeceğiz.
Gençlerimizin okurken yaşadığı zorluklar çalışma hayatına girme süreçlerinde misli ile artmaktadır. Seçilen ekonomi modeli istihdam yaratmamakta yoksullaşmayla sonuçlanmaktadır. İktisadi modelimizi değiştirmemiz gerekiyor. ‘Türkiye’de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu’da 1822 yaş aralığındaki işsiz gençlerin yüzde 74,3’ünün sadece yol-yemek veren bir işyerindeki çalışmaya razı hale geldiğini ortaya koyuyor. Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nin(GYİAD), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) ile hazırladığı raporda, iş bulamamanın beklentileri düşürdüğüne yer verildi. Türkiye’de gençlerin yüzde 26,2’sinin işsiz olduğu görüldü. Gençlerin iş bulamama nedenlerinin başında ise yüzde 37’yle Türkiye’nin mevcut ekonomik şartları ve yüzde 20’yle, “torpilin olmaması” sıralandı.
İktisadi iklim, işverene iş olanağı yaratmayı sağlamamaktadır. Özgür düşünce ortamının da olmamasıyla, baskılanan gençler umudu yurtdışında aramaktadır. Bu durumu tersine çevirmek Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandırıp, ülkemizi yeniden genç dostu bir hale getirmekle mümkün olacaktır. Eğitim kalitesini Türkiye’nin her yerinde arttıracağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan 21. Yüzyılın mesleklerine yönlendirmeler yapacak ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Cemaat, tarikat yurtlarında ölüme, çalışma hayatında işsizliğe terk edilen Türkiye Gençliği sahipsiz, umutsuz değildir.
Turkiye Cumhuriyeti 2. Yüzyılda gençleriyle yükselecektir.''