CHP İzmir İl Eski Başkanı hakkında ne ceza istendi?

Abone ol

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti.

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısı, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşti.

Yönetimde gündem disiplin dosyaları oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 2010 yılında Başkanlık Konutu olan ve kamuoyunda ‘Şato’ olarak bilinen konukevine taşınma kararı ile ilgili sosyal medyada sert eleştirilerde bulunması nedeniyle hakkında soruşturma açılan CHP İl Eski Başkanı Kemal Karataş, ‘kınama’ cezası talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

'Kınama' cezası talebi kararı yönetim içinde oy çokluğuyla alındı. Bazı yöneticilerin Karataş'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi yönünde görüş bildirdiği ve oy verdiği öğrenildi. İl Başkanı Yücel’in ‘kınama’ cezası istenmesi yönünde yer aldığı öğrenildi.

GÖKDEMİR DE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Sosyal medyadaki paylaşımlarında parti yöneticileriyle ilgili asılsız ithamlarda bulundukları, partiyi ve yöneticileri kamuoyunda tartışılır hale getirdikleri iddiasıyla haklarında disiplin soruşturması başlatılan Buca’dan parti üyeleri Oktay Gökdemir ve Tahsin Sezgin de ‘kınama’ istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP Tüzüğü'ne göre, kınama cezası ile cezalandırılanlar, iki yıl süre ile parti organlarına seçilemiyor, seçilmişlerse de bu görevden alınıyor.

DANIŞMA KURULLARI START ALIYOR!

Öte yandan il yönetim kurulunda danışma kurulu toplantılaırnın başlatılması yönünde karar alındı. Önümüzdeki hafta ilçelerde danışma kurullarının startı verilecek.

Kendi halı sahalarını yapan çocuklara halı saha yapılıyor Yurttan Haberler Akif Kemal Akay: Birlikte yönetip, birlikte başarmakta kararlıyız Yurttan Haberler Yalova’da yaşayan özel çocuklar otoparkları boyadı Yurttan Haberler Başkan Batur, 'Birlikte Konak' emin adımlarla ilerliyor Yurttan Haberler