CHP İzmir'de sürpriz başvuru

Abone ol

Alaattin Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra büyükşehir belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Halide Demir Polatlı/ Ege Postası CHP İzmir İl eski Başkanı, İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel'e teslim etti.

Kararını basın toplantısıyla duyuran deneyimli siyasetçi Yüksel, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’yi kolay rakip gördüğünü belirtti, “Tüm siyasi partiler adaylarını açıklayacak. Partim bana görev verirse, Zeybekci bizim için kolay rakip olacak” dedi.

CHP'de İzmir için 'ağabey formülü' iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra aday adaylığı için yola çıkan ve CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklamasıyla kararını duyuran Alaattin Yüksel, parti tabanı ve tüm STK, meslek odalarından gelen baskı üzerine aday olmaya karar verdiğini açıkladı.

İl Başkanı Deniz Yücel'e başvuru dosyasını veren CHP İzmir İl eski Başkanı, İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel kim aday gösterilirse gösterilsin arkasında durup çalışma sözü de verdi, aday olarak gösterilmesi durumunda yüksek bir oy alacağını da vurguladı.

BİZİM İÇİN KOLAY RAKİP OLACAK

Aday olarak gösterilmesi durumunda AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’nin kendisi için kolay bir rakip olacağını dile getireren Yüksel, “AK Parti İzmir adayını açıkladı. Aynı güne rastlıyor. Geçen dönemde de Binali Yıldırım açıkladığı gün Aziz Bey açıklamıştı adaylığını. Bu bir demokrasidir. Tüm siyasi partiler adaylarını açıklayacak. Partim bana görev verirse sayın Zeybekci bizim için kolay rakip olacak. Öyle düşünüyorum” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN O SÖZLERİNE TEPKİ

Aday adaylığına karar verme sürecini ayrıntılarıyla anlatan Alaattin Yüksel, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin "İzmir Türkiye’nin en güzel şehri. Doğuştan güzel. Birileri İzmir’i Anadolu'ya sırtını döndürmek istiyor. Biz İzmir’i Anadolu'yla kucaklaştıracağız” şeklindeki sözlerini ayrımcı bir dil olarak nitelendirdi ve İzmir’in Anadolu’nun bizzat kendisi olduğunu söyledi.

Yüksel, “İzmirliyle biz ruh ikizi gibiyiz CHP olarak. İzmir’in değerleri vardır. Laik demokratik Türkiye başta olmak üzere İzmirli cesurdur, İzmir Anadolu’dur. Anadolu’nun bizzat kendisidir. Hiç ayrıştırmaya gerek yok. İzmir’i Anadolu ile kucaklaştırma sözü biraz ayrıştırma dili oluyor. Anadolu’nun bizzat kendisidir İzmir. İzmir hep muhaliftir, cesurdur. Biz cesaretle İzmirlilerle beraber, İzmir’in kadını daha da cesurdur, birlikte başaracağımıza inandığımız için yola çıktım” ifadelerini kullandı.

KENTE HİZMET ETME DUYGUM AĞIR BASTI VE…

Kentin ve partinin tüm dinamiklerinden gelen baskıya varan talep üzerine kente hizmet etme duygusunun da ağır basmasıyla yola çıkmaya karar verdiğini anlatan Alaattin Yüksel,

“Kentin hemen hemen tüm dinamiklerinden, meslek odalarından, sendikalarından, işveren örgütlerinden destek aldık. Başta tarım sektöründen kırsal kalkınma modelini başaran başta büyükşehir belediye başkanımızın çalıştığı tarım sektöründen çok önemli telkin ve deyim yerindeyse baskıya varan destekler geldi. Ben de bunlara kayıtsız kalamadım. Evet parti içinde pek çok görevde bulundum. Bizim hizmet etme duygumuz tüm aday adayı arkadaşlarımız gibi kente hizmet etme duygusu ağır bastı. İzmirliyim, İzmir’i seviyorum. Türkiye’de siyasi mücadele yürütmek başka bir şey, inançları için siyaset yapan birisi için önemli. İzmir için hizmet etmek, İzmir’i daha modern bir kent haline birlikte, örgütümüz ve ilçe belediyelerimizle birlikte yukarılara taşıma isteği beni heyecanlandırdı doğrusu. Bu heyecanla bu başvuruyu bugün yapıyorum. Bu aday adaylığı başvurusudur. Adaylığımıza genel merkezimiz, farklı yöntemler uygulayarak değerlendirecek. İçimizden hangimiz aday olursa aday arkadaşımızın emrinde olarak yüksünmeden, (partinin ruhu bizim ruhumuzdur), çalışmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın” diye konuştu.

BU KENTİ YÖNETMEYE EN HAZIR KİŞİLERDEN BİRİYİM

“Benim siyasette hiçbir zaman kariyer planım olmadı. Partinin tabanından gelen yüksek talep varsa, mutabakat varsa, partinin dışına çıkıp stk’larda, odalarda, kamuoyunda böyle bir mutabakat varsa, CHP bravo iyi bir aday çıkardı, seçimi kazanır, bu kenti iyi yönetir diye mutabakatı sezerseniz o zaman aday olursunuz. Ben 2004’te de benim adaylığımla ilgili yoğun baskı olmuştu. Ama o zaman kabul etmemiştim. Sayın Piriştina’yı hep davet etmiştim partiye. 2004’te de farklı şekilde seçimi aldık. 2014’te de benzer şeyler oldu. Gerçekten böyle bir planım yoktu” diyen CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, İzmir’i yönetmeye en hazır kişilerden biri olduğunu dile getirerek,

“Ben bu kentte, bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden birisiyim. Sayın Piriştina gelmeyeceğini bize bildirdiğinde biz burada kurullar oluşturduk. 300 kişiyle. Tüm meslek odalarıyla beraber. Hep hazırım böyle bir şeye. Ama böyle bir planım yoktu. Hazırlık ve birikimimi İzmir’e hizmet yönünde değerlendirme düşüncesiyle geldim” değerlendirmesini yaptı.

AZİZ BEY İLE DE GÖRÜŞTÜM

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, yeniden aday olmayacağını açıklayan yakın dostu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de görüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Aziz Başkan tabi ki üniversite yıllarından beri beraber olduğumuz, her konuda değil ama birçok konuda anlayış birliği taşıdığım bir arkadaşım. Çok başarılı bir 3 dönem yaşadı. İzmir Modeli yarattı. Önemli olan bu modelin geliştirilerek devamıdır. Bir Türkiye modeli olacak bir Türkiye’yi yönetme modeli diyebileceğimiz bir kent yönetme modelini geliştireceğiz. Katılımcılığı daha da arttırarak tüm hemşehrilerimizin halkın katılımını sağlayarak bu işi yaparsak Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiğiyle ilgili önemli bir model oluşturacaktır diye düşünüyorum. Aziz Bey ile tabiki görüştüm. Adaylık başvurusu yapmadan önce il başkanı ve Aziz Başkan ile görüştüm.”

SAYIN GENEL BAŞKANLA UZUN VE İYİ BİR GÖRÜŞME YAPTIK

Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel,

“Genel başkanla görüşmemiz normal bir görüşmeydi. İl başkanına bilgi verdim, genel başkana bilgi verdim. Farklı konuları değerlendirdik. Uzun ve iyi bir görüşme oldu. Randevu istedik, hemen de sağ olsun randevu verdi. Genel başkan nezdinde 11 aday adayından birisiyim. Sürecin sonunda kim aday olursa hep birlikte çalışacağız” dedi.

MAZERET DİLEKÇEMİZLE VERECEĞİZ, TAKDİR GENEL BAŞKANIN

Aday adaylığı başvuru takvimini kaçırdığını ancak başvuru dilekçesine mazeret dilekçesini de eklediğini kaydeden deneyimli siyasetçi Alaattin Yüksel, açıklamasını, “Birbirinden değerli çok sayıda aday adayı arkadaşımız var. Hem büyükşehirde hem ilçelerimizde. Bu CHP emekçilerinin yurtseverlik duygularıyla kentlerine ve ülkelerine hizmet etme anlayışlarının bir gereği. Hem İzmir’de CHP olarak ne kadar güçlü konumda olduğumuzu gösteren bir şeydir. Benim bu süreçte aslında partinin adaylık takvimiyle ilgili süreci geçirmiş oluyoruz. Mazeret dilekçemizle beraber vereceğiz. Genel başkanımız takdir edecek, değerlendirecekler” dedi.

DENİZ YÜCEL: SEÇİMİ SÜRÜKLEYECEĞİNİ, KAZANACAĞINI….

Yüksel’in başvuru dosyasını kabul eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise,

“Sayın Alaattin Yüksel bugün il başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisi il başkanlığı, vekilliği, MYK üyeliği, genel başkan yardımcılığı yaptı. Partimizde birçok kademede görev aldı. Çok değerli hizmetlerde bulundu. Partimizin başarısı için uzun yıllar fedakarlık yaptı. Aldığı her görevde de partimizi başarıya taşımayı bildi. Sayın Aziz Kocaoğlu aday adayı olmayacağını açıklamıştı. Partimizde bu görevi yapabilecek çok değerli insanlar arkadaşlarımız var. Sayın Yüksel de büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için bir müracaatta bulundu. Biz de başvurusunu alıp genel merkezle paylaşacağız. Partimiz ve İzmir için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. En iyi şekilde partimizi temsil edeceğini, seçimi sürükleyeceğini, kazanacağını, sayın Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden aynı anlayışla yöneteceğine inanıyorum” diye konuştu.

Muhalefetten 'Zeybekci' yorumu Siyaset Özhaseki'den flaş Ankara açıklaması Siyaset Ölçer: İşsizlik Sorununu ‘Kent Enstitüsü’ çözer Siyaset Süne'den oto tamircileri ve imalatçılarına ziyaret Siyaset