CHP'de yöntem tartışması

Abone ol

CHP kulislerinde, 1989 ruhunun nasıl yakalanacağına yönelik tartışmalarda farklı görüşler dillendiriliyor.

Son olarak geçen günlerde Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce, 1989 başarısına işaret ederek, SHP döneminde olduğu gibi, belediye başkan adaylarının parti üyelerinin kararıyla belirlenmesini talep etmişti.

Milliyet'ten Şevket Yaman'ın haberine göre, parti içindeki bazı kesimler de sol-sosyal demokrat yöntem ve politikaları öne çıkararak başarının geleceği görüşünü dile getiriyor. Bu kesimler, parti örgütüne daha fazla sorumluluk verilmesiyle kampanya dönemindeki motivasyonun artacağını, üyelerin, benimseyeceği adayların kazanması için daha fazla çalışacağını savunuyor.

Ancak Kılıçdaroğlu, sadece parti üyelerinin kararıyla belirlenecek adayların nihai başarıyı getirmeyeceği görüşünde. CHP lideri, bu nedenle tüm siyasi parti tabanlarının sıcak karşılayabileceği adaylar üzerinde yoğunlaşırken, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile de seçim işbirliğinin yollarını bulmaya çalışıyor.

Kılıçdaroğu yaptığı bazı konuşmalarda da sağ-sol kavramlarının 1789 Fransız Devrimi’nden sonra ortaya çıktığını belirterek, 18. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunlarının çözülemeyeceğini vurguluyor. Kılıçdaroğlu’nun bu görüşü parti yönetimi ve CHP seçmeninin önemli bölümünde de kabul görüyor.

CHP Gençlik Kampı Fransa'da toplanacak Siyaset CHP, ‘89 ruhu’nu yakalamak istiyor Siyaset 'Akşener Ankara'yı isteyecek' Siyaset '17 yılın hesabı sorulacak' Siyaset