CHP'li Akın'dan Albayrak'a tasarruf sorusu

Abone ol

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, kamunun taşıt ve akaryakıt tasarrufunu sordu.

İktidarın “yerli ve milli elektrikli taşıt” üretilmesini teşvik etmesi gerektiğini belirten Ahmet Akın, “İktidar, vaatlerini gerçekleştirmeye bir yerden başlamalı. Hem tasarruf hem çevre ve insan sağlığı hem de yerli ve milli olmak için önemli adımlar atılmalı” dedi.

Türkiye’nin sera gazı emisyonlarının on yıl içerisinde çok fazla artış gösterdiğinin OECD raporlarında vurgulandığını belirten Ahmet Akın, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde, OECD raporundaki önemli ve çarpıcı konulara dikkat çekmek için alıntılayan Ahmet Akın, Berat Albayrak’ın önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığını anımsatarak “Görevinizdeki tecrübelerinizden de yararlanabileceğinizi düşündüğümüzde, OECD Çevresel Performans İncelemeleri: Türkiye (2019) raporunda yayımlanan bilgiler ışığında, belirtilen uyarıları Maliye ve Hazine Bakanlığı politikalarınız çerçevesinde dikkate almanız gerekliliği hasıl olmuştur” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, Bakan Berat Albayrak’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

Sera Gazı emisyonlarını ve havayı kirleten maddeleri azaltma anlamında elektrikli ve hibrit taşıtların teşviki için bu tür taşıtların vergilerinin düşürülmesi için çalışma yapacak mısınız?

“Milli elektrikli taşıt” üretilmesi için teşvik ve benzeri çalışmalarınız olacak mı?

Kamu araçlarında “tasarruf hamlesi” için yayımladığınız genelgeden sonra kaç benzinli araç, kaç dizel araç ve kaç elektrikli-hibrit araç tamu aracı olarak satın alındı ya da kiralandı?

Genelgeniz sonrası kamu taşıtlarından kaç lira tasarruf sağlandı?

Bu genelge yayımlandıktan sonra kamu kurum ve kuruluşlarının akaryakıt harcamalarından kaç lira tasarruf elde edildi? Ne kadar benzin ne kadar mazot tasarrufu yapıldı?

Benzin ve motorine son 40 günde 66 kuruş zam geldiği düşünülürse, kamu kurum ve kuruluşlarında elektrikli ya da hibrit taşıtların kullanılması için çalışmanız olacak mı?

Yıldırım: İnsanlar seçim havasında değil, ekonomik kaygılar ağır basıyor Siyaset AKP adayı Vural: Gerçek MHP’li olduklarına inanmıyorum Siyaset O ilde İYİ Parti'den toplu istifa Siyaset CHP adayı Tugay: 'Karşıyaka'yı birlikte yöneteceğiz' Siyaset