CHP'li Başkan Gürkan: 230 bin maske 94 bin eldiven dağıt

Abone ol

CHP'li Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mülteci akını nedeniyle hijyen tedbirlerimizi artırmıştık. Salgında da erkenden harekete geçtik” dedi.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüse karşı belediye olarak aldıkları tedbirleri ve yapılan çalışmaları SÖZCÜ’ye konuştu.

CHP'li Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mülteci akını nedeniyle hijyen tedbirlerimizi artırmıştık. Salgında da erkenden harekete geçtik” dedi.

Kentte yürüttükleri corona virüsü çalışmalarını anlattı. Gürkan, “Göçmen akınında deneyim kazandık. Corona ile mücadelede en hazırlıklı il biz olduk” dedi.


CHP'li Gürkan, “Vatandaşlardan tek isteğimiz mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarıdır” dedi.

İşte Gürkan'ın açıklamaları:

*28 Şubat'ta düzensiz mülteci göçü ile karşı karşıya kaldık. O dönem hijyen tedbirleri çok önemli yer tutuyordu. Mülteciler, hiçbir sağlık tedbirine uymuyordu.

*Bugünkü noktada mülteci göçünün bize deneyim kazandırdığını düşünüyorum. Personelimiz bu çalışma sistemine alışkın olduğu için çok çabuk harekete geçtik.

*Edirne'nin dezavantajı, 5 sınır kapısına sahip olmasıydı. Salgının da yurt dışından geldiğini biliyoruz. 10 Mart'ta Türkiye'de corona salgını açıklandı. Biz 8 Mart'ta, kentte dezenfekte çalışmalarıyla salgınla mücadeleye ilk başlayan belediye olduk.

*Gümrük kapılarının kapatılmasında geç kalındı. Bunun olumsuz yansımasını gördük. Salgının başladığı ilk 15 günlük süreçte Bulgaristan'dan gelenler vardı.

*İlk iki haftada Edirne, nüfusa göre oranladığımızda pozitif vakanın en çok çıktığı illerden biri oldu. Sınır kapılarının kapatılması ve 14 günlük karantina sonrası riskin duracağını öngördük ve doğru çıktı.

*Belediye çalışanları arasında coronaya yakalanıp iyileşenler var. Personelimiz, dönüşümlü çalışıyor. Sürekli mesaide olan itfaiye personeli için otel kiraladık.

Ben de 1 aydır 2 çocuğumdan ayrı yaşıyorum. Onlarla sadece telefondan görüntülü görüşüyorum.

*Edirne'de 200'ün üzerinde pozitif vakamız var ama iyileşen sayımız da gittikçe artıyor. Geleceğe daha umutla bakıyoruz.

Edirne Belediyemizin ALO 188 Sağlık Hattı var. Burayı arayan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Zor günleri dayanışma ile atlatabiliriz.

230 bin maske 94 bin eldiven dağıtımı yaptık

Gürkan, şunları söyledi:

*Corona nedeniyle su ücretlerinde yüzde 50 indirim yaptık. Günde 3-4 bin maske üretip vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Şimdiye kadar 230 bin maske dağıttık.

*Dezenfekte ettiğimiz her eve ücretsiz maske, kolonya ve el dezenfektanı götürüyoruz. 94 bin eldiven, binden fazla da tek kullanımlık tulum dağıttık.

"Kırkpınar'ı gerekirse 2 pehlivanla yapacağız"

Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri için de “Kırkpınar'ın tarihini 29 Haziran-5 Temmuz 2020 olarak ilan etmiştik. 658 yıldır devam eden tarihi özelliğini 659'uncu yılda da bozmayacağız. Gerekirse sembolik bir şekilde, 2 pehlivanla yine yapacağız.”

Faruk Demir: Maske sıkıntısı olmayan tek iliz Yurttan Haberler Burdur'da CHP Bucak İlçe teşkilatından Gıda Bankası'na yardım Yurttan Haberler Malatya Doğanşehir'de 2 mezra karantinaya alındı Yurttan Haberler CHP İzmir'de ilçe başkanlarından koronavirüs mücadelesi raporu Yurttan Haberler