CHP'li Ramis Topal yurttaşın sorunlarını dinledi

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya Mercimek Köyü'nde vatandaşlarla sohbet edip, talep ve isteklerini dinledi.

CHP'li Ramis Topal, Amasya Taşova köy ziyaretlerinin ardından Mercimek köyüne geçti, "Köylülerimizin o kadar sorunu içinde birde Mercimek köyümüzde köy konağı sorunuyla karşılaştık" dedi.

"KÖY KONAĞI LOKALİ BİR TÜRLÜ AÇILAMIYOR"

Topal, "Mercimek köyüne yaptığımız ziyarette, temeli dönemin valisi ve iktidar milletvekillerinin katılımıyla atılan, özel idare tarafından yaptırılan köy konağına bina ruhsatı verildiği, ancak lokal açılmasına izin verilmediğini öğrendik.

Lokale ruhsat verilmeme gerekçesi ise tam anlamıyla komedi. Lokal ruhsatı başvurusunun ret edilmesini, bina yapımını gerçekleştiren yüklenici firmanın sigortalı işçi çalıştırmamasını sebep gösterdiler. Yüklenici firmanın köylüye cevabı ise ‘inşaat yapım bedeli içerisine biz işçi sigorta giderlerini dahil etmedik. Sorumlu biz değiliz’ olmuş" ifadelerini kullandı.

KÖY HALKI ADINA SORUYORUZ...

Topal, Mercimek köyü halkı adına yetkililere şu soruyu yöneltti:

Çalıştırdığı işçisine sigorta yaptırmayan müteahhit sorumlu değil, gerekli denetimleri yapmayan sosyal güvenlik kurumu sorumlu değil de, sorumlu Mercimek köyünün sosyalleşmek ve kaynaşmak için yaptırdıkları lokali kullanmaları mıdır?
Topal, yetkilileri, görevlerini yapmaya ve vatandaşın sorununu çözmeye davet etti.

Bahçeli'nin danışmanından kulisleri sallayan 'Soylu'ya destek' yazısı: AKP inkar etse de... Siyaset Economist'ten çarpıcı Sedat Peker analizi: Erdoğan'ın çok zamanı olmadı Siyaset AKP ve MHP'li üyelerden müteahhitlerin yarım bıraktığı inşaatların tamamlanmasına engel! Siyaset Kabataş yalancısı Elif Çakır: Erdoğan'ın seçim söylemi yine bu olacakmış... Siyaset