CHP’li Tekin: Yandaşlar Kapalıçarşı'nın halinden anlamaz

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Gerçek Gündem - CHP İstanbul Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekin İstanbul'un mahallelerini gezmeye devam ediyor. Tekin Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Tekin tepkisini twitter hesabından da devam ettirdi.

Tekin, “Kapalıçarşı’da dükkanlar kapalı. Esnaf Karadağ’a kaçıyor. Ne yazık ki ekonomik şartlar nedeniyle bir esnaf intihar etti. 600 yıllık Kapalıçarşı en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Ekonomide çarklar durdu. Londra yılda 16 milyar dolar kazanırken İstanbul yarısını kazanamıyor. Bunu değiştireceğiz ve İstanbul’u dünyanın en yaşanabilir 10 şehrinden biri yapacağız” dedi.

Tekin çözümünü de "Çözüm belli. Kapalıçarşı kültürel mirastır. Özel statü lazım. Stopaj indirimi lazım. Turist gelmiyor. Tabi gelmez. İstanbul bugün dünyada kadınlar için en tehlikeli 10 şehirden biri. Yaşanabilir şehirler sıralamasında 60 şehir arasında 40'ıncı sırada. Hepsini değiştireceğiz." sözleri ile ifade etti.

Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Dr. Hasan Fırat da “Kapalıçarşı boş. Turistleri buraya getirmek için birşeyler yapmak lazım” ifadelerini kullandı.

Tekin tepkisini twitter hesabından da sürdürdü. Yandaş medyanın Kapalıçarşı'nın halini görmek istemediğini belirten Gürsel Tekin, "Şimdi beton lobisinin yalan makinaları diyecek ki dükkanlar Cuma vakti kapalı filan. Bunları da herhalde Cuma'ya kadar boşaltıp kiraya çıkardılar. Bunların milletin halini bildiği yok. Garibanın, milletin yanında biz varız." dedi. Tekin kapalı dükkanlardan fotoğraflar da paylaştı.

İmamoğlu: İstanbul'u yönetmek hayalim Siyaset 'Kılıçdaroğlu'na kesilen korkunç ve anormal cezalar' Siyaset AKP adayından skandal açıklama: Bu kale yıkılırsa ümmet yıkılır Siyaset Umut Oran'dan 'ittifak' çıkışı Siyaset