CIA Direktörü Türkiye'ye geliyor

Abone ol

CIA Direktörü Haspel, Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye gelecek.

CIA Direktörü Gina Haspel, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye'ye gidecek.

Reuters ve NBC'ye bilgi veren kaynaklar, seyahatin Pazartesi günü gerçekleştirileceğini ve Haspel'in konuyla ilgili ABD hükümetti tarafından soruşturma üzerinde çalışması için gönderileceğini söyledi.

"BİLGİ TOPLAMA SÜRECİNDEYİZ"

Beyaz Saray Danışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner de CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "bilgi toplama" sürecinde olduklarını söylemişti.

Kushner, Suudi Arabistan'ın yürüttüğü soruşturmanın güvenilirliğiyle ilgili soruya "Biz birçok farklı yerden bilgi topluyoruz. Hangilerinin güvenilir olduğuna sonradan karar vereceğiz" diye yanıt verdi.

Suudi Arabistan'ın önemli bir müttefik olduğunu vurgulayan Kushner, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Salman'a da "şeffaf olması ve durumu ciddiye almasını" söylediğini kaydetti.

Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de ortadan kaybolmasından 18 gün sonra bir açıklama yaparak öldürüldüğünü doğrulayan Suudi Arabistan, Washington Post yazarının yanlış giden bir sorgulama sonucunda öldüğünü iddia ediyor ve olaydan Suudi istihbaratı içindeki kontrol dışı birimleri sorumlu tutuyor.

Trump: Beni tatmin etmedi Dünya Soros'a bombalı suikast girişimi Dünya ABD'den Türkiye'ye üst düzey Kaşıkçı ziyareti Dünya Merkel'den seçim çalışmasında Kaşıkçı sözü Dünya