Çocuk işçiliği böyle meşrulaştırdı! İşte bürokratların yeni reklamı

Abone ol

Sivas Valisi Salih Ayhan, tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimi için tarlalara çadır kurulması talimatı verdi.

Çocukların aileleriyle birlikte ülke genelinde mevsimlik işçi olarak çalıştığı bilinirken çocuk işçiliğinin bürokratlar tarafından meşrulaştırılması tepki çekti.

Sivas Valisi Salih Ayhan'ın mevsimlik işçileri ziyaretinde patates hasadı yaparken akranları ile birlikte vakit geçirmesi ve eğitim alması gereken çocuklarla poz vermesi tepki çekti.

Çocuk işçilerin adeta övüldüğü ziyaretler bakanlar, valiler ve kaymakamlar tarafından yapılırken yaşam koşullarının düzeltilmesi adına atım adılmadığı görüldü. Çocukları eğitimleri için çadırların kurulacak olması ile çocuk işçiliği desteklendi.

DHA'nın haberine göre; Sivas Valisi Salih Ayhan ise, merkeze bağlı Aşağıyıldızlı köyünde 'Üreten Çiftçi Gelişen Sivas' projesi kapsamında 53 dönüm arazide İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen patates hasat programına katıldı.

Vali Salih Ayhan, üretim kapasitesi hakkında bilgi aldıktan sonra patates sökme makinesinin başına geçerek, patates hasadı yaptı.

Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen tarım işçilerinin çocuklarının eğitim alamadıklarını öğrenince İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’yı telefonla aradı.

Vali Ayhan, hasadın yapıldığı tarlaya, Sivas Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından çadır kurulması, çadırın içinin sınıf ortamı şeklinde düzenlenmesi, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da öğretmen görevlendirilmesi yönünde talimatlar verdi.

Vali Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’dan il genelinde kaç tarım işçisi ailenin çocuğunun olduğunun tespit edilerek, eğitim hayatlarından geri kalmamaları için gerekli önlemin alınmasını istedi.

Ailelerine yardım eden çocuklar da sohbet ettikleri Vali Ayhan’a teşekkür edip, derslerinde başarılı olma sözü verdi.

Kars'ta bir köy daha koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı Güncel 'Tefecilik' davasında tutuklu sanık: 'Avukatın talimatıyla vurdum' Güncel CHP'li Gök Ali Edizer'in Güdül Devlet Hastanesi'ne nasıl atandığını sordu Güncel FETÖ'den sonra Menzil sırada, GATA vakası denizde kum tanesi! Güncel