Çocuk istismarına şiirli isyan!

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, şair Cemal Süreya’nın bir şiirini TBMM Genel Kurulu’nda okuyarak çocuk istismarı ve çocuk tecavüzlerine isyanını dile getirdi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak çocuk istismarı ve çocuk tecavüzleri konusuna değindi.

Çamak konuşmasına, ünlü şair Cemal Süreya’nın “Dilsizdir benim acılarım/Konuşmazlar kimseyle/ Sadece benim canımı acıtırlar/Hiç hak etmediğim hâlde” şeklindeki dizelerini okuyarak başladı.

Çamak, “Yüreklerimizi yakan çocuk tecavüzleri işte bu dilsiz acılardır. Gelin bu çocuklarımızın dilsiz acılarına kalıcı ve akılcı bir çözüm bulalım. Ülkemizde son yıllarda taciz ve tecavüz vakalarında bir patlama yaşanıyor. Bu rezalet sadece ağır cezalarla önlenemez. Her vakada bunun münferit bir sorun olmadığını, bir zihniyet dönüşümünün ve eğitimin gerektiğini vurguluyoruz. Örneğin Güney Kore çocuk istismarına karşı ömür boyu eğitimi şart koşuyor. Çocuk istismarının panzehri eğitim, eğitim, eğitimdir” dedi.

Sarıbay: Kendimize güvenmeli ve umut vermeliyiz Siyaset Kalın'dan flaş Afrin açıklaması Siyaset Durmaz: Sayın bakan 40 kere düşündü mü? Siyaset CHP'li Bayrakturan: Terörist Nusret Yılmaz'ı koruyan güçler mi var? Siyaset