'Çocuklarımızın bu vakıflardan öğreneceği hiçbir değer yoktur'

Abone ol

Antalya 4. İdare Mahkemesi Ensar Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan değerler eğitimi protokolünü iptal etti. Kararda protokolün hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Eğitim Sen’li Sönmez konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Karaman’da, 45 çocuğun cinsel istismar ve saldırıya maruz bırakılması skandalıyla hafızalara kazınan Ensar Vakfı, Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından açılan davayı kaybetti.

Antalya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı arasında 2018 yılında Değerler Eğitimi protokolü imzalandı. Eğitim Sen Antalya Şubesi bu durumu yargıya taşıdı.

Konuyu geçen günlerde karara bağlayan Antalya 4. İdare Mahkemesi protokolü iptal etti.

Kararda “Değerler Eğitimi Faaliyetleri Protokolü’nün, bir kamu hizmeti olan eğitim öğretim hizmetinin, devletin hizmet alanı içerisinde ancak genel idare esaslarına göre memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülmesine ilişkin Anayasa’nın amir hükmüne Milli Eğitimin temel ilke ve kurallarına aykırı olduğu, dayanak hukuksal düzenlemelerin amaç ve kapsamını aştığı anlaşıldığından, davaya konu protokolün hukuka aykırı olduğunu sonucuna varılmıştır” dendi.

PROTOKOL İMZALANMASI TAM BİR SKANDALDIR

Birgün'ün haberine göre; Eğitim Sen Antalya Şubesi Başkanı Nurettin Sönmez protokole ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ensar Vakfı Antalya Şubesi arasında imzalanan protokolde Antalya ilindeki her derece ve türdeki resmi okullarda bulunan çocuklarda ve gençlerde duyarlılık oluşturmaya dönük her türlü eğitim programı, konferans, seminer, panel, söyleşi vb. etkinlikler düzenlemeyi ve uygulamayı kapsamaktaydı.”

Açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri eğitim öğretim süreçlerinde çeşitli dernek, vakıf, cemaat gibi yapılara alan açmaya son vermesi” gerektiğini vurgulayan Sönmez şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıllarda çeşitli taciz, tecavüz vakalarıyla gündeme gelmiş vakıflarla ‘değerler eğitimi’ protokollerinin yapılmış olması tam bir skandaldır. Çocuklarımızın, gençlerimizin bu vakıflardan öğreneceği hiçbir değer yoktur. Bu mahkeme kararı da göstermiştir ki eğitimle ilgili bütün çalışmalar kamu çalışanları eliyle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülecektir. Bu görev devredilemeyecektir. Milli Eğitim Müdürlüğünün, yargı kararının gereğinin yerine getirilmesi konusunda gerekli duyarlılığı göstereceğini ve benzer uygulamalara son vereceğini umuyoruz. Eğitim Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

***

Bir kazanım da öğretmenler yurdu için

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği tarafından kullanılan İstanbul Kadıköy’deki Muallimler Yurdu’nun Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na devredilmesine yargı ‘dur’ dedi. Muallimler Yurdu 29 Ocak’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na devredildi. Konu Emekli Öğretmenler Derneği tarafından yargıya taşındı. Dava devam ederken Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’ne bir yazı göndererek yurdun tahliye edilmesini istedi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi bugün yurt konusunda kararını verdi. İdari mahkeme, yurdun vakfa devredilmesine ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

AÖF'de Yaz Okulu şoku: Yüz binlerce öğrenci mağdur! Eğitim AKP'nin imam hatip aşkı MEB'in verilerine yansıdı Eğitim 'Okullarda açıklanan önlemlerin uygulanması imkansız' Eğitim Japonca bilen imamlar yetiştirilecek Eğitim