'Çorum'da günde 600 civarında kişi koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvuruyor'

Abone ol

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, kentte gün içinde 600 civarında kişinin koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvurduğunu açıkladı.

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, kentte gün içinde 600 civarında kişinin koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvurduğunu açıkladı. Sezikli ayrıca, bir ayda 40'tan fazla sağlık çalışanının da enfekte olduğunu bildirdi.

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, kentte artan vaka sayılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hastaneye günde 600 civarında Covid-19 şüphesi ile başvuru yapıldığını aktaran Sezikli, gerek görülmesi halinde hastalık şüphesi taşıyan kişilere PCR testi yaptıklarını, salgının başladığı mart ayında 412 olan test sayısının ağustosta 12 binlere yükseldiğini kaydetti.

Başhekim Sezikli ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenledikleri basın toplantısı ile Covid-19 ile mücadele konusunda yürütülen çalışmaları değerlendirdi.

SON BİR AYDA 40’TAN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANI ENFEKTE OLDU

Kentte son bir ayda 40'tan fazla sağlık çalışanının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını belirten Sezikli, "Bunların tümü virüsü hastane dışından kaptı. Pozitif personelimizi tek tek arıyorum ve ne olduğunu soruyorum. Düğün, toplantı, memleket ziyareti gibi sonuçlar çıkıyor" dedi.

HASTANE BİNASI İKİYE BÖLÜNDÜ

Kentte vaka sayılarının artmasıyla birlikte hastane binasını ikiye böldüklerini belirten Sezikli, bir tarafta Covid-19 hastalarına, diğer tarafta da salgın dışı hastalara tedavi vererek, iki grubun birbirine temasını engellediklerini anlattı.

Sağlık çalışanlarının salgına karşı yoğun mücadele verdiğini vurgulayan Sezikli, şöyle devam etti:

"Halkımızın salgınla mücadelede belli bir konsantrasyonda gitmesi çok önemli. Tabii ki bıkkınlık, yılgınlık var. Bu bıkkınlık en başta sağlık personelinde var, bunun bilinmesini istiyoruz. Ancak ne olursa olsun bu süreç geçinceye kadar aynı konsantrasyonla çalışacağız. Vatandaşlarımızın da gerekli olmadıkça hastaneye gelişi ertelemesi bizim için çok önemli. Süreç belirsiz, ne zaman biteceği belli değil. Bundan sonrası halkımızın kurallara ne kadar uyacağına bağlı. Rehavet içinde devam edersek bunun sonu görünmüyor. Aşı bulununcaya kadar hemen hemen hepimiz bunu geçireceğiz demektir."

‘SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLMİYOR’

İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı ise son 15 gündür kentteki denetimlerde yurttaşların sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığını gözlemlediğini vurguladı.

Salgınla mücadelede bazı insanların "vurdumduymaz" davrandığını ifade eden Sobacı, şu görüşlerini paylaştı:

"Bu da toplumumuza mal oluyor. Caddeye çıktığımda bakıyorum, maske bazı insanların ya çenesinin altında, ya kolunda. Sosyal mesafeye özellikle düğünlerde maalesef hiç dikkat edilmiyor. Bundan sonra düğünlerde gerekli işlemler yapılacak. Herkesin başına bir bekçi dikemeyiz. Böyle düşüncesiz insanlarla nereye varabiliriz. Herkes maskesini taksaydı, sosyal mesafeye dikkat etseydi bu hale gelir miydi? En büyük sebebi bu. Caydırıcı cezalar da veriyoruz ama ceza çözmüyor. Yine bildiğini okuyor. Allah ıslah etsin."

Darp ettikleri kadının 500 bin lirasını gasp ettiler Güncel Nihat Hatipoğlu'nun koronavirüse yakalandığı kesinleşti Güncel MSB: Doğu Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra edildi Güncel Nihat Hatipoğlu'nun oğlundan babası hakkında konuşanlara: Kininizle geberin Güncel