Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Herzog ile yaptığı ortak basın toplantısında "Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Devlet Başkanı Herzog ile Beştepe'de ortak basın toplantısı düzenledi.

İki liderin konuşmasındaki ortak nokta ilişkilerde yeni bir döneme geçiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası" dedi.

Erdoğan, İsrail ile ilişkilerde yeni dönemde enerji alanındaki işbirliği yapılması konusunda vurgu yaptı. Erdoğan, "Enerji alanlarında işbirliği hazır olduğumuzu sayın devlet başkanına ifade ettim. Türkiye böyle projeleri hayata geçirebilecek kapasitedir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, "Şu anda elimizde 4 tane sondaj gemisi var. 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Karadeniz ve Akdeniz'de bu çalışmaları işbirliğiyle yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Erdoğan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in İsrail'e gideceğini açıkladı.

HERZOG'DAN NAZIM HİKMET ŞİİRİYLE DOSTLUK MESAJI

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlü ve tarihi olduğunu ifade etti.

Herzog, "Halkarımız arasındaki ilişki çok eskidir. Bu ilşkinin güçlü tarihi kökleri vardır. Ne yazıkki ülkelerimiz arasındaki ilişkiler bir darlık döneminden geçti" dedi.

İsrail ve Türkiye'nin birçok alanda bölgeyi çarpıcı bir şekilde etkileyecek bir işbirliği yapabileceğini söyleyen Herzog, "Dışişleri Bakanı ülkemizi ziyaret edecek ve dışileri bakanımzla görüşecek. Zikrettiğiniz diyalogu devam ettirecektir" diye konuştu.

Nazım Hikmet'in Yaşamaya Dair şiirinden bir pasajı okuyan İsrail Cumhurbaşkanı, "Bugün şairin dediğin gibi birlikte bir yaşam seçiyoruz" diyerek yeni döneme vurgu yaptı.

Herzog, işbirliğine ilişkin ise, "Bölgede istikrar ve refahı birlikte tesis etmemiz için birlikte çalışmamızı temenni ediyorum" dedi.

Tüketici Koruma Teklifi Meclis'te kabul edildi Gündem İsrail-Türkiye ilişkilerinde yeni dönem: Cumhurbaşkanı Herzog Ankara'da Gündem Koronavirüs geçirenlere uyarı: Riskin 3 kat arttığı ortaya çıktı Gündem Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan Ankara'ya ziyaret Gündem