‘Demokrasi isteyen herkese kapımız açık’

Abone ol

CHP İzmir İl Örgütü, 24 Haziran seçimlerinde bazı kaygılarla farklı bir siyasi partiye oy veren seçmenini yeniden parti çatısı altında toplamak istiyor.

Aday belirleme sürecinin devam ettiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti ile MHP ittifakının İzmir’de karşılık bulamayacağını dile getirdi. Yerel seçimlerin kendine göre farklı dinamikleri olduğunu ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

‘İşbirliğine açığız’

“Farklı siyasi partilerden de CHP adaylarının oy alabileceğini düşünüyoruz. İzmir’de CHP’nin başta Büyükşehir olmak üzere bir çok başarı hikayesi var. O nedenle birleşme olacağını düşünüyoruz. Siyasi partiler ile dayanışma içerisine girebiliriz. İYİ Parti bunlardan biri, genel başkanlar düzeyinde görüşmeler yapılıyor. İzmir’de halk nezdinde bir ittifak zaten var. Demokrasi özlemi duyan seçmenin toplanacağı yer CHP’dir. Herkese kapımız açık. Ortak hedef ülkemizde yeniden demokrasiyi tüm kurumları ile birlikte hayata geçirmek. Bu hedefi gerçekleştirmek için de yerel seçimler çok önemli.”


‘Çantada keklik görmüyoruz’

İzmir’de 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i kazanacaklarını öne süren Yücel, “Siyaset halka hizmet için yapılır. Ne seçmeni hafife alırız ne de İzmir’i çantada keklik olarak görürüz. CHP içerisinde çalışmış, görev yapmış, emek vermiş isimlerin aday yapılmasını istiyoruz. Aday gösterilmeyip de başka bir partiye gidenler sadece partisine değil ülkesine de ihanet etmiştir. Bu konuda herhangi bir taviz vermeyeceğiz” dedi.

'Binali Yıldırım istediğini aldı!' Siyaset 'Teknolojik dönüşümü başlatacağız' Siyaset Merih Şan: Konak'ın tüm sokaklarına talibim Siyaset Yargı kararına rağmen imam hatipte ısrar Siyaset