Dış ticaret haddi tarihi düşüş yaşadı

Abone ol

Dış ticaret haddi, 24,7 puan azalarak, cak ayında 72,8 oldu. Böylelikle dış ticaret haddinde tarihi düşük seviye görüldü.

GERÇEK GÜNDEM - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.

Buna göre, 2021 yılı ocak ayında 97,5 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, 24,7 puan azalarak, ocak ayında 72,8 oldu. Böylelikle dış ticaret haddinde tarihi düşük seviye görüldü.

Birleşik Kamu İş açıkladı: Gıda fiyatları tusunamiye dönüştü

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 10 ARTTI

İhracat miktar endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,0 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 16,7, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 23,3 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 13,0 artarken, yakıtlarda yüzde 4,4 azaldı.

TÜİK'e göre, işsizlik düşüş gösterdi

İHRACAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ YÜZDE 42,7 ARTTI

İthalat birim değer endeksi ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,7 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 19,1, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 35,5, yakıtlarda yüzde 217,0 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 12,8 arttı.

İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 8,1 ARTTI

İthalat miktar endeksi Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 9,0, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 12,4, yakıtlarda yüzde 6,1 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 14,5 arttı.

Tüketici güven endeksi yine çakıldı

DIŞ TİCARET HADDİ NEDİR?

İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine oranıdır. Dış ticaret haddinin 100ün üzerinde bulunması, dış ticarete konu malların ihracat fiyatlarının ithalat fiyatlarına göre daha yüksek olduğunu gösterir

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı düşüş gösterdi Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Et ve Süt Kurumu'nun zammı için açıklama! Ekonomi Birleşik Kamu İş açıkladı: Gıda fiyatları tsunamiye dönüştü Ekonomi Ekonomist Mahfi Eğilmez, kur korumalı mevduat sisteminin faiz yükünü hesapladı Ekonomi