Dışişleri: Soruşturma açıldı, büyükelçi geri çağrıldı

Abone ol

Dışışleri tepki çeken kareye ilişkin soruşturma başlattı.

29 Ekim resepsiyonunda ‘Helen’ kıyafeti giyen Türkiye’nin Uganda Büyükelçisi Sedef Yavuzalp geri çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uganda'da 29 Ekim resepsiyonundaki tepki çeken görüntüler nedeniyle Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp'in Ankara'ya geri çağrıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan Uganda Büyükelçiliğimizin 29 Ekim resepsiyonundaki görüntüler, tarafımızca tespit edildiği anda derhal soruşturma başlatılmış, bu çerçevede büyükelçi geri çağırılmıştır" ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasında tepki çeken görüntü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy konuyla ilgili basında ve sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin soruya yazılı yanıt verdi. Aksoy da Yavuzalp'in geri çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Türkiye’nin Kampala’daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp, 29 Ekim resepsiyonunda Yunan mitolojik tanrılarının kıyafetini giydi. Bu durum resepsiyona katılan Ugandalıları bile şaşırtmıştı.

Gamze Taşçıer'den Fatih gemisi soruları Siyaset Çocukları yurtdışında okuyan Erdoğan'dan gençlere 'burs' fırçası Siyaset Gürsel Tekin: Bu sefer sonuç çok farklı olacak Siyaset Metin Çağrı aday adayı rakibine başarılar diledi Siyaset