Diyanet İşleri Başkanı'nın yeğeni: Jandarma Genel Komutanlığı atamalarında Soylu-Şentop krizi

Abone ol

Jandarma Genel Komutanlığı atamalarında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Soylu ile Meclis Başkanı Şentop arasındaki gerilim askeri atamalarda kendini gösterdi.

Geçen günlerde yayımlanan Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfi listesinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop arasındaki gerilim Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı atama ve terfi kararlarına da yansıdı.

Bir yıl önce Tuğgeneral yapılarak Bitlis İl Jandarma Komutanı olarak atanan İbrahim Güven emekli edildi. Bir yıl içinde önce terfi ettirilen daha sonra ise emekli edilen Güven, Mustafa Şentop ile yakınlığıyla biliniyordu.

KARDEŞİ FETÖ’DEN HEM TUTUKLANMIŞ HEM DE AÇIĞA ALINMIŞ

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, terfi listesinde dikkat çeken isimlerden biri ise Jandarma İHA Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı’ydı. Subaşı, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Subaşı’nın hakim olan kardeşi Kemal Subaşı’nın 16 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ nedeniyle görevden uzaklaştırıldığı, bir dönem tutuklu kaldığı ancak MHP’den üst düzey bir ismin referansı ile 06 Eylül 2016 tarihinde göreve geri başladığı öğrenildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NIN YEĞENİ

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı görevini sürdüren Ordulu Jandarma Kıdemli Albay Uğur Özmen de Tuğgeneralliğe terfi eden isimler arasında yer aldı. İzmir Bornova Jandarma Tugay Komutanlığı'na atanan Özmen’in Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yeğeni olduğunu öğrenildi.

İktidardan 162 milyon dolarlık satış Siyaset Kılıçdaroğlu, down sendromlu bağlama sanatçısı Çağatay Aras'ı ziyaret etti Siyaset 'Gelecek seçimden sonra ortaya çıkacak iktidar tablosu, 'dava' açısından Bahçeli'yi fazla üzmeyecektir' Siyaset İsmet Berkan, '15 Temmuz'dan sonra değişen şey'i yazdı: 'İslami grupların tamamı bunu görüyor' Siyaset