"Diyanet, aklına gelen her konuda açıklama yapmaktan hiç kaçınmıyor.
Sanki “din devleti” olduk, ne yapılacaksa ille dini açıdan da sorgulanıyor.
Adamlar kanun çıkaracaklar, kürsüye gelen milletvekili, “dinimizin de emrettiği gibi” falan cümleler kurarak savunuyor yasayı. Top muhalefete geçince, bu kez onlar yine sanki din devletiymişiz gibi, “Sizin çıkardığınız bu kanunun dinimizde de yeri yok biliyorsunuz değil mi?” türü saçmalıklarla karşı çıkıyor örneğin. Diyanet ise hiç dur durak bilmiyor. Hangi konu olursa olsun mutlaka “Dine uygundur, değildir” diye ahkam kesiyor.
'Recep Bey'in yerinde olsam şöyle söylerdim; Ey sigaracı kardeşlerim...'
Ne zaman söylendiğini ben bilmiyorum ama koskoca Cumhurbaşkanı söylediğine göre doğrudur.
Diyanet, sigara içmeye karşı çıkmış, herhalde inandırıcı olsun diye de “Sigara haramdır” diye fetva vermiş.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu çağrıya kulak vererek konuşmuş.
Demiş ki; “Ben cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi. ‘Haramdır' dedi. Niye? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı? Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram.”
Ne kadar güzel.
Sigara Allah'ın yarattığı vücuda zararlıdır, o halde haramdır. Cumhurbaşkanımız da halkının hem sağlığını hem dini inancını korumuş oluyor böylelikle ki, hizmetin artık ne aşamalara geldiğini gözlerimiz yaşararak izliyoruz.
Tabii bu çok doğru, adeta “hikmet niteliğindeki” bu konuşmalarda insanın aklına takılan bazı sorular olmuyor değil.
Örneğin, “Allah'ın verdiği bedene zarar veren sadece sigara mı?” Devletin teşvik ettiği ya da satışına hiç karışmadığı GDO'lu ürünler neden haram kapsamına alınmamış?
Diyanet bu konuda bir şey söyledi mi ya da bu konuda bir şey söylemek ister mi?
Bazen daha garip sorular da insanın aklına takılmıyor değil.
Sigara haramsa sigara satışından alınan vergi de haram olur mu, olmaz mı?
Herhalde olmuyor ki diyanetçiler, her türden din adamları, takvaya çok bağlı inançlı kişiler, bu vergilerden oluşan devlet Hazinesi'nden maaş alıyorlar.
Acaba bu maaşlar, haram bir maldan kazanıldığı için haram sıfatına girer mi?
Gerçi Diyanet, bu konuda anında cevap verecek ve “Bir malın haram olması, bundan sağlanacak gelirin de haram olmasını gerektirmez” diyecektir.
Çünkü haram maldan alınan vergi de haram olsa, yıllardır içkiden ve genelevlerden gelen gelirle ödenen maaşlarının haram olduğunu söyler ve bir kuruşuna bile dokunmazlardı.
Bu arada Erdoğan, bu konuşmasını 11. Rize Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen, “Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı” programında söylemiş.
Sigarayı bırakıp çay içilir mi bilemem çünkü sigara içenlerin tamamına yakını, bir sigara yaktığında yanında ya çay ister ya da kahve, bunu da bilmiyor değiliz hani."