Diyanet'in harcamaları artık gizli kapaklı!

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre seyahatleri için yaptığı tüm harcamaları Sayıştay denetiminden çıkardı.

Bu hesaplar artık Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Diyanet’in müfettişleri ve Cumhurbaşkanı’nın görevlendireceği denetim elemanları tarafından denetlenecek. Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararında; Diyanet’in yürüttüğü hac ve umre işlemlerinin denetiminde önemli bir değişikliği yaptı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, değişiklikle; “ hac ve umreye götüreceği vatandaşlarla” yaptığı sözleşmelere uymayan, sözleşmede taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acentaya artık mali yaptırım uygulanabilecek. Hac mevsiminde çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere Türkiye’den Suudi Arabistan’a işçiler götürülmesi sistemine de esneklik getirildi. Yeni düzenleme ile artık bu işçiler, istenilmesi halinde Suudi Arabistan’dan da temin edilebilecek.

Merkez Bankası bugün faiz artırır mı? Ekonomi Gündemi sarsan McKinsey iddiası! Bu belge ortalığı karıştıracak... Ekonomi Üretici ile marketler YÖREX’te buluştu Ekonomi 'Piyasaya kalitesiz malların girmesine izin vermeyeceğiz' Ekonomi