Diyanet’ten Moğolca ve Lugandaca Kuran meali

Abone ol

Diyanet, ateizm ve deizmle mücadele amaçlı kitapların yanısıra “Yorubaca, Moğolca, Lugandaca” dillerinde Kuran yayımlayacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, işletme sermayesi dört kat artışla 80 milyon liraya çıkartılan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, ateizm ve deizmle mücadele amaçlı kitapların yanısıra “Yorubaca, Moğolca, Lugandaca” dillerinde Kuran yayımlayacak.

Genel Müdürlük, 16 ayda toplam 390 milyon 724 bin liralık kitap, dergi, takvim, basım, dağıtım, tercüme, kiralama ve hizmet ihalesi açtı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda, işletme sermayesindeki büyük artışla dikkatleri üzerine çeken Dini yayınlar Genel Müdürlüğü’nün yılın ilk altı ayında yürüttüğü faaliyetlerle ikinci altı ayda planlananlara yer verildi.

ATEİZM, DEİZMLE MÜCADELE

Aralarında imam hatiplilerin de bulunduğu gençler arasında deizm akımının yanısıra ateizmin arttığı tespitlerinin ardından mücadele kararı alan Diyanet, Ateizm çıkmazı ve Deizm başlıklı kitaplar yayımlayacak.

“Mesele Varsa Ömer Tam Çözer” isimli kitabın yanısıra, “İslam Nedir, İslam’da Melek İnancı, Kur’an Nedir, Milli Mücadelede Din Adamları III, Okul Öncesine Yönelik Hikaye ve Etkinliklerle Değerler, İşitme Engellilere Özel Elif-Ba, Sahabe Hatıralar”ı isimli kitapların da basımı yapılacak.

YORUBACA, LUGANDACA

Her yıl yurtdışına yönelik olarak da yüzbinlerce Kuran basan DİB’in 2019’un ikinci altı aylık programında, Yorubaca, Moğolca, Lugandaca gibi dillerde Kuran basımı ve ile Moğolca Temel Dini Bilgiler ve Arapça İslam Medeniyeti kitabının basımı da yer alıyor. Farsça “Ahlak ve Hukuk Ekseninde Aile Hayatımız” ile Endonezce “Yuva Kurmak, Aile Olmak” isimli kitaplar da yayımlanacak.

Ayrıca müdürlük, Diyanet Radyoları için dışarıya programlar yaptıracak ve Diyanet Televizyonu için de çeşitli programlar satın alacak.

30 MİLYONLUK İHALE

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, kitap basımının yanısıra özellikle radyo ve televizyon yayımcılığı hizmetlerini alım işlerinin ihalelerinde daha çok pazarlık yöntemini tercih ediyor.

“Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine” kullanılması gereken pazarlık yöntemiyle ve açık ihale yöntemiyle 2018 yılı ve 2019’un ilk dört ayında yapılan ihalelerden bazıları şöyle:

Pazarlık usulü: TRT Diyanet TV 2018 İftar Ve Sahur Programı Canlı Yayını, Konaklama, Dekor Düzenleme Ve Teknik Hizmet Alımı (580 bin TL), Diyanet Radyoları 66 Adet Fm Radyo Verici Ve Anten Sistemleri Kiralama Hizmeti Alımı (1 milyon 830 bin TL), Diyanet Radyoları 84 Adet FM Radyo Verici ve Anten Sistemleri Kiralama Hizmeti Alımı (1 milyon 990 bin TL).

Açık ihale: 2020 yılı Diyanet Takvimi basımı ve dağıtımı hizmet alım işi (9 milyon 881 bin 280 TL) Diyanet Aylık Dergi, Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Aile Dergisi’nin basım hizmeti alım işi (3 milyon 877 bin 200 TL/1 milyon 116 bin TL) Diyanet FM Verici, Kombaynır ve Anten Alımı İşi (1milyon 890 bin TL), 3 milyon 250 bin adet 2019 yılı Diyanet Takvimi Blok ve Arkalık (8 milyon 560 bin TL), Web sayfasındaki içeriklerin İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca, Almanca ve İspanyolca vb çoklu dil desteği hizmet alım işi (369 bin 900 TL).”

Acı haber 2.5 saat sonra geldi! Ekipler cansız bedenine ulaştı Güncel On Numara sonuçları belli oldu Güncel Kahramanmaraş'ta feci kaza: 1'i ağır 2 yaralı Güncel Görev başında kalp krizi geçiren polis yaşamını yitirdi Güncel