Dolarda karışık seyir sürüyor

Abone ol

Dolar/TL, enflasyon ve ekonomik aktivite üzerinde artan risklere karışık bir seyir izlemeye devam etti.

GERÇEK GÜNDEM - Rusya-Ukrayna savaşı, Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ABD Merkez Bankası (Fed) öncülüğünde hazırlanılan yüksek faiz ortamı başta olmak üzere, küresel enflasyon ve büyüme üzerinde riskleri artıran son dönem gelişmeleri yatırımcıları fiyatlamalar konusunda zorluyor.

Bu gelişmelerle birlikte serbest piyasada 14,8220 liradan alınan dolar 14,8240 liradan satılıyor. 15,5820 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 15,5840 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,8310 lira, avronun satış fiyatı ise 15,6220 lira olmuştu.

SIKILAŞMA ETKİSİ

Analistler, merkez bankalarının para politikalarını beklenenden daha hızlı sıkılaştıracağına ilişkin endişeler ve büyümeye dair artan kaygılarla küresel piyasalarda risk iştahının düşük, oynaklığın yüksek seyrettiğini belirterek, dolar endeksi ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğiliminin gündemin odağına yerleştiğini ifade etti.

Ekonomik güven endeksi nisan ayında yine geriledi Ekonomi Bakan Nebati'nin 'turizm' açıklamasına sektör temsilcilerinden tepki: 'Yetkililer hayal sattıkça batıyoruz' Ekonomi Ekmeğe bir zam daha geliyor! Ekonomi Kayseri birinci sırada: İşte Türkiye’de elektriği kesik abone sayısı Ekonomi