DSP adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek

Abone ol

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal partisinin genel merkezinde toplantı düzenledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Demokratik Sol Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçimlere katılma yeterliliğindeki partiler arasında ilan edildiğini anımsatan Aksakal, halkın sunî gündemlerle oyalandığını, “cambaza bak” aldatmacasına maruz bırakıldığını belirtti.

Seçime parti olarak katılacaklarını belirten Aksakal, ittifak yürüten partileri de eleştirerek, "Bir başka partinin mensubunu seçtirmek değildir siyasi partilerin görevi. " dedi.

EN GEÇ 19 ŞUBAT'TA

Aksakal, "Demokratik Sol Parti olarak seçimlere katılıyoruz ve adaylarımızı Merkez Yoklaması yöntemiyle belirleyip en geç 19 Şubat 2019 tarihinde İl ve İlçe Seçim Kurullarına gerekli belgeleri içeren dosyalarımızı teslim edeceğiz" dedi.

Aksakal sözlerini "Her ne kadar Yüksek Seçim Kurulunca 13 Partinin seçimlere katılacağı açıklanmış ise de, parlamenter demokratik rejimin yerine iki partili, tek iradeli bir rejim tesisi projesine entegre olmuş partilerin “sözde ittifakları” ile bazı seçim çevrelerinde mevcut seçmen iradesinin devre dışı bırakıldığına, güncel deyimiyle bypass edildiğine tanık oluyoruz." diyerek devam ettirdi.

BİLİNMEZE DOĞRU HIZLA GÖTÜRÜLÜYOR

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal açıklamasının devamında AKP'yi sert bir dille eleştirdi. Aksakal şu sözleri sarf etti; İktidar gücünü ve yetkisini elinden bırakmak istemeyen oligarşik yapının rakamlara indirgenmiş demokrasi anlayışına sıkıştırılan toplum, tek merkezden kontrol edilen bir parlamento ve bu merkezin mülkiyetine geçmiş medya eliyle bir bilinmeze doğru hızla götürülmektedir.

Açlık ve sefalete mahkûm edilmiş geniş yığınların var olduğu, milyonlarca insanın işsiz dolaştığı, ekonomik göstergelerin sahte verilerle olduğundan daha iyi gösterilmeye çalışıldığı, esasen “ölmüşüz de, ağlayanımız yok” düzeyindeki toplumsal manzaramızın düzeltilmesine kafa yorması gereken millet meclisi “sakinleri”, bu görüntüyü perdelemek ve konuşulur olmaktan uzak tutmak adına sunî tartışmalar üreterek hedeflerini gerçekleştirme yarışına girmişlerdir.

Amaçları, milleti ülkenin gerçeklerinden uzaklaştırıp nafile konularla oyalamaktır.

Bir taraftan YSK üyelerinin görev süreleriyle ilgili kanun değişikliğinin, diğer taraftan TBMM Başkanı’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığının Anayasaya aykırılığının karşılıklı atışma konusu yapılması, Akparti Genel Başkanıyla CHP Genel Başkanının birbirlerini gayrimeşru ilân etmeleri konuları çarpıcı birer örnektir.

"DSP OLARAK SEÇİMLERE TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"

"Millet, sadece geçim derdine değil deyimi yerindeyse yaşam derdine düşürülmüştür" diyen Aksakal, " Demokratik Sol Parti olarak 31 Mart Yerel Seçimlerine tek başımıza katılacağız. Adaylarımızın belirlenmesi ve değerlendirilmesi için önümüzde uzunca bir zaman dilimi var. Bu süre zarfında Demokratik Sol Parti’nin ilkelerini ve hedeflerini şiar edinmiş ve edineceğinden emin olacağımız, Türkiye ve Türk milleti sevdalısı yurttaşlarımızı bu yolda omuz omuza yürümeye, DSP çatısı altında vatana ve millete hizmet etmeye çağırıyorum" çağrısını yaptı.

AKP'de deprem! 'Bana kumpas kuruldu' Siyaset Bahçeli'den 2019'a özel yüzük Siyaset MHP'den flaş Erhan Usta adımı Siyaset MHP'li Erhan Usta: Hiç boyun eğmedim Siyaset