'Dümen' operasyonu: Dublör kullanarak davaları kapatma vaadinde bulunmuşlar

Abone ol

Polis 43 ilde eş zamanlı 'Dümen Operasyonu' başlattı. Üst düzey kamu görevlisine benzeyen dublör kullanarak dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda 226 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yüzlerce kişiyi dolandıran ve devleti milyonlarca lira zarara uğratan mali suç örgütlerine yönelik bu sabah 43 ilde operasyon başlatıldı. 'Dümen' adı verilen operasyon kapsamında 226 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 268 kişi de ifadeye çağrıldı.

DUBLÖR KULLANARAK, DAVALARI KAPATMA VAADİNDE BULUNMUŞLAR

Operasyon düzenlenen suç gruplarının bir ilde kamu görevlisine çok benzeyen bir kişiyi dublör olarak kullanarak para karşılığında adliyede devam eden soruşturma dosyalarını kapatma, dava sürecini yönlendirme ve valilikte tanıdığı olduğu, bu yolla silah ruhsatı ile ehliyet gibi işlemleri çözme vaadinde bulundukları, vatandaşların kişisel bilgilerini usulsüz şekilde kullanarak oluşturulan sahte vergi levhaları üzerinden kredi çektikleri, imzalattıkları senetler üzerinde tahrifat yaparak veya sahte senetler üzerinden haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.

EHLİYET SINAVINDA JOKER KULLANMIŞLAR

Söz konusu grupların ehliyet sınavlarında 'joker' kişi kullanarak başkalarının yerine sınava girdikleri, kurdukları paravan firmalar aracılığıyla piyasaya naylon fatura sürdükleri, yurtdışından getirdikleri sahte ehliyetleri maddi menfaat karşılığında sattıkları, alışveriş yapma suretiyle piyasaya sahte para sürdükleri, vatandaşların bilgisi ve rızası dışında hastanelerde adlarına ek gıda, gıda takviyesi ve mama reçete edilerek, reçete edilen ilaçları temin ettikten sonra piyasada spor salonlarına sattıkları tespit edildi.

ÖNCEDEN HABER ALIP DENETİMLERİ HABER VERMİŞLER

Öte yandan şüphelilerin kafe ve restoran tarzı işletmelere yapılacak sigara denetimlerini önceden maddi menfaat karşılığı haber verdiği, özel işyerinde çalışmayan personeli çalışıyor gibi gösterip devletten destek primi aldıkları, köylülere köy mezarlığı kurulacağı ve TOKİ’nin ev yapacağı vaadinde bulunarak haksız menfaat elde ettikleri de ortaya çıktı.

Suç gruplarından birinin Milli Emlak arazileri üzerinde maddi menfaat temini ile geçmişe yönelik vatandaşların kullanımı ve kirası varmış gibi asılsız belge düzenleyerek "Kamu Dolandırıcılığı", "Rüşvet", "İrtikap" ve "Zimmet" suçlarını işlediği de belirlendi.

Nisa bebekten üzen haber: Yoğun bakıma alındı Güncel Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında 4 şüpheli adli kontrolle serbest Güncel Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni darbe: Ata mirası böyle satılıyor Güncel Meteoroloji'den çok sayıda bölge için sağanak uyarısı Güncel