Dünyanın en yaşlı insanı Lucile Randon oldu: 'Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi'

Abone ol

Fransa’da doğan ve 'Rahibe Andre' ismiyle tanınan 118 yaşındaki Lucile Randon, Kane Tanaka'nın ölümünün ardından dünyanın doğrulanmış en yaşlı insanı oldu: "Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi."

Fransa'da 11 Şubat 1904'te dünyaya gelen Lucile Randon, önceki rekortmen Kane Tanaka'nın ölümünün ardından dünyanın doğrulanmış en yaşlı insanı oldu. Hayatı boyunca iki dünya savaşı, 18 Fransız cumhurbaşkanı, Vichy rejiminin yükselişi ve düşüşü ve 24 İngiliz Başbakanı gördü.

Haber Global'in aktardığına göre Randon ile ilgili bir ayrıntı daha var; koronavirüse yakalanan yaşlı kadın, bu hastalıktan kurtuldu. 118. yaşını karantinadan kutlayan Randon, doğal olarak koronavirüsten kurtulan en yaşlı kişi olma özelliğini de elinde tutuyor.

Yaşlılığını ti’ye alan söylemleriyle dikkatleri çeken Randon, “Hayattan çekilmeyi düşünmüyorum ama beni istemiyorlar. Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi” dedi.

'AĞABEYİME, BÜYÜKBABAMA VE BÜYÜKANNEME KATILMAK İÇİN BAŞKA BİR YERDE OLMAK İSTERDİM'

Koronavirüse yakalandığında hastalıktan ve ölmekten korkmadığını ifade eden Rahibe Andre, “Sevdiğim insanlarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak için başka bir yerde olmak isterdim” ifadesini kullanmıştı.

Görme engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan rahibe, Avrupa’nın en yaşlı insanı olarak ün salmıştı. Ancak Japon Tanaka’nın vefat etmesiyle birlikte resmi olarak dünyanın en yaşlı insanı ilan edildi.

Yumurta dondurma işlemi hakkında en çok merak edilen 8 soru ve cevapları Sağlık Canan Karatay, anne babaları uyardı: Zehir saçıyor! Sağlık Metabolizma hızlandırıp yağ yakan yiyecekler Sağlık Günde kaç öğün yemek yemek sağlıklı? Sağlık