Ekrem İmamoğlu: 1 Nisan'da seçilmezsek...

Abone ol

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, gündüz Fatih'te başlattığı yerel seçim turunu, akşam saatlerinde Beşiktaş'a taşıdı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Fatih'te başladığı yerel seçim turunun bugünkü finalini Beşiktaş'ta yaptı.

İmamoğlu, Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü'nde öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmaya yaklaşık 300 öğrenci katıldı.

Ayşe Bıçakçıoğlu'nun açılışını gerçekleştirdiği programın moderatörlüğünü Tuğçe Arslan yaptı.

''Yönetsel bir devrime ihtiyacımız var''

İstanbul'un genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten İmamoğlu, kentin dünyadaki en büyük çocuk kentlerinden bir tanesi olduğunu vurguladı. İmamaoğlu, ''İstanbul'da, 18 yaşına kadar neredeyse 5 milyon insan yaşıyor. 30 yaş altına, üniversite gençliğine hizmet etmeniz gerekiyor. Keşke hepsinin fikirlerini alabilsek. Gençlerle bir arada olmayı başarabilen bir mekanizma yok.

Genel olarak gençler siyasete ilgi duymuyor. Siyasi metotları ve siyaset yapanların tavrını, tarzını sorgulamamız lazım. Yönetsel bir devrime ihtiyacımız var. Bu, sadece A ya da B partisine karşı bir devrim değil, bütüncül bir devrim'' dedi.

''Fikir sormadan yol alma devri iflas etmiştir''

Bu devrimin en baştaki tanımının katılımcılık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, gençleri sürece katmanın gerekliliğinin altını çizdi. İmamoğlu, ''Teknoloji de katılımcılığa katkı sunuyor. Sesimizi duyurmak istediğimiz kitlelere sosyal medya üzerinden hitap edebiliyoruz.

Farklı mecralarda yapabileceğiniz duyurularla insanlara duyuru yapabilir, sürece katabilirsiniz. İBB, İstanbulluluk gibi tanımlarla yürüdüğünüzde, gençler arasında katılımcılığı sağlayabilirsiniz. Fikir sormadan yol alma dönemi iflas etmiştir. Kentsel dönüşüm süreci yürümedi örneğin. İnsanlar mutsuz.

Deprem için de adım atılmadı. İlgili kurumları, kişileri ve STK'ları da sürece katıp, böylece sorunları çözebilirsiniz. İnsanlara, mükemmel bir şey sunsanız bile şüphe eder. 'Acaba arkasında ne var' der. Ne yazık ki son dönemdeki siyaset, bilgi verme paylaşma konusunda kötü durumda.

Bu anlamda da devrime muhtacız. Kendi tecrübelerim var. Muhalefet ve iktidar olduğum 5'er yıllık dönemler var. Bazı adımlarda başarısız olmuşuzdur ama İBB gibi bir kurumu bu sürece dahil ettiğinizde, katılımcı ve şeffaf bir devrim yapmış olursunuz'' diye konuştu.

''Belli olmaz, belki Cumhurbaşkanı da bana oy atabilir!''

Her sorunu, muhatabı olan kurum, kuruluş ve kişilerle kuracakları ortak masalarda çözmeyi hedeflediklerini belirten İmamoğlu, ''Bu da atacağımız önemli adımlardan biri olacak. Bu da lafta olmayacak önemli bir devrimdir.

Partizanlığı asla içine katamayan, ortak akıl, ortak masa, ortak çaba kültürünün varlığıyla katkıda bulunacak devrime'' şeklinde konuştu. İmamoğlu'nun, herkesin oyuna talip olduğunu söyledikten sonra kurduğu cümleler, öğrencileri kahkahaya boğdu: ''Herkesin oyunu istiyorum dedim. Şaka, espri değil. Cumhurbaşkanı dahil, herkesten istedim. Belli olmaz. Oy atarken Allah'la kul arasında. Belki de atabilir.''

''Doğruları yapmak için herkesin elini taşın altına koymalı''

İstanbul gönüllüleri oluşumunu devam ettireceklerini belirten İmamoğlu, ''Örneğin, festivalleri ve etkinlikleri onlarla yapacağız. Gönüllülük üzerinden desteklerin isteyeceğiz. Karşılığında kentten faydalanmalarını sağlayacağız. Katılımcılığı artırmakla sizden faydalanmış oluyoruz ayrıca.

Bu durum hata yapma riskimi azaltıyor. Herkesin tecrübesinden birikiminden yararlanınca, şehir kazanıyor. Kesinlikle yapacağım bunu. TÜSİAD'a olan ziyaretimde, 'Oy istemek için gelmedim. Bundan sonra ortak akıl masasında siz de olacaksınız. Sadece İstanbul'da merkezi bulunan kurum olmayacaksınız. Aktif katılım sağlayacaksınız' dedim Bahçeşehir için de böyle, diğer kurumlar içinde. Doğruları yapmak için herkesin elini taşın altına koyması lazım'' şeklinde konuştu.

''Benim de merakımı cezbetti''

İmamoğlu, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen ulaşım, trafik, barınma, yeşil alan, kentsel dönüşüm, pahalılık, yoksulluk ve işsizlikle ilgili sorularını yanıtladı. Yönetim anlayışlarında çok hassas davranacaklarını ifade eden İmamoğlu, tüm sorunlara ''ortak akıl'', ''ortak masa'' anlayışıyla çözüm bulacaklarını vurguladı.

İmamoğlu, ''Bilim insanlarıyla beraber, çıkarcı politikalar değil, faydalı çalışmalar yapacağız'' dedi. Oturumun moderatörü Arslan, bir çnceki oturuma AKP İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın geldiğini belirterek, ''İki oturumu da izleyen arkadaşlarımdan, her 2 adayı izledikten sonraki izlenimlerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum'' dedi.

Bunun üzerine İmamoğlu, ''Benim de merakımı cezbetti. Sık sık ararım sizi. Seçimden önce dedikodusu olur. O yüzden sonra arayacağım'' diyerek espri yaptı. Öğrencilere yönelik ulaşım projelerinden ve toplu taşımada yapacakları indirimlerden söz eden İmamoğlu, ''Alkışlayın yahu. Kimse otobüse binmiyor galiba'' şeklindeki esprisi salondan büyük alkış aldı.

''Çıkan parayı kimse sormuyor!''

Tasarruf ve müsrifliklerin önüne geçilmesi halinde 6-6,5 milyar TL'nin belediye kasasında kalacağını hesapladı uzmanlarımız. Bu paraları metro yatırımlarına aktaracağız. Denetim kurullarının İBB'yi denetlemesine fırsat vereceğiz. Demokrat bir belediyeciliği tanımlıyoruz adım adım. Bütçe yönetimi konusunda da uzmanlardan bu süreçte faydalanacağız.

Türkiye'deki bir temizlenme sürecidir İstanbul'da yapılacak belediyecilik. Çıkıp, 'Şunu yaptım, bunu yaptım' diyorlar kendi ceplerinden veriyorlarmış gibi. Çıkan parayı kimse sormuyor. Marifet gibi de anlatıyorlar. Mühendislik işi bu. Geçmediğiniz köprünün, havaalanının, tünelin parasını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz? Kimse buna bakmıyor. 1 Nisan'da biz İBB Başkanı seçileceğiz. Seçilmezsek İBB bütçesi büyük sıkıntı yaşayacak.

Canan Kaftancıoğlu’ndan Ermeni Patrik Mutafyan için taziye ziyareti Siyaset Kılıçdaroğlu 15 Mart'ta Tekirdağ'a geliyor Siyaset