Elon Musk'a meydan okudu: Şimdi sıra sende

Abone ol

Geçtiğimiz hafta elektrikli araç pazarındaki ilk kompakt SUV olan elektrikli Kona'yı tanıtan Güney Koreli şirket Hyundai, Avrupa'daki bilboardlarda Tesla'nın sahibi Elon Musk'a açıkça meydan okudu.

Elon Musk’ın başında bulunduğu Tesla, dünya genelinde elektrikli araç pazarına yön veren şirket olarak kabul ediliyor. Öyle ki son haftalarda diğer markaların tanıttığı çeşitli elektrikli araç modelleri insanlar tarafından “Tesla Katili” olarak nitelendiriliyor. Ancak Hyundai, bu durumu bir adım daha öteye taşımış gibi görünüyor.

Gittikçe rekabetin kızıştığı elektrikli araç pazarında son haftalarda Hyundai’nin “ilk elektrikli kompakt SUV” olarak nitelendirdiği Kona Electric’in tanıtıldığına şahit olduk. Geçtiğimiz günlerde ise Jaguar’ın bu pazardaki iddiası olan I-Pace görücüye çıktı. Bu iki araç da şuanda 88. Kez düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tüketicinin beğenisine sunuluyor.

"Şimdi sıra sende" Bu iki araç da duyurulduğundan bu yana pek çok kişi tarafından Tesla Katili olarak zikrediliyor. Ancak görünen o ki Güney Koreli üretici rekabeti bir adım öne taşımış durumda. Zira Hyundai’nin Avrupa’daki reklam panolarında Elon Musk’a açıkça meydan okuduğu görünüyor. Elektrikli otomobil meraklıları tarafından çekilen görüntülerdeki bilboardlarda “Şimdi sıra sende, Elon. İlk elektrikli kompakt SUV burada.” yazısı dikkat çekiyor.

Dev şirket karar verdi: İlk alkollü içeceğini üretecek Ekonomi Bakan Zeybekci'den gıda enflasyonu açıklaması Ekonomi Coca-Cola 130 yıllık geleneği bozuyor Ekonomi Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Ekonomi