Emir bebeğin ölümü Meclis gündeminde! Yabancı doktorlar denetleniyor mu?
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, son dönemde kayıt dışı çalışan yabancı uyruklu doktorların yol açtığı ölümlerin araştırılmasını istedi.
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “İstanbul’da özel bir hastanede hayatını kaybeden 8 aylık Ali Emir bebeğin ihmaller sebebiyle hayatını kaybetmesini Meclis gündemine taşıdı. Öksürük ve yüksek ateş sebebiyle götürüldüğü özel bir hastanede, büyük ihmaller zinciri nedeniyle hayatını kaybettiği anlaşılmıştır” dedi.
İhmalin sebebi olan doktorun Suriye uyruklu olduğu hastanede kayıt dışı çalıştığı ve o gün başka doktorun ismi altında nöbet tuttuğunun bilgisi basında yer aldı. Bunun üzerine ailenin feryadına duyarsız kalamadığı için bu konunun araştırılmasını istediğini belirtti.
Önceki dönemlerde yabancılara yasak olan meslekler dâhilinde bulunan doktorluk mesleği ülkemizde serbest hale getirilmiştir. Yabancı doktorun diplomasının YÖK denkliği ve Türkçe dil sınavından en az B geçer not aldığını gösterir belge ile yabancı doktor çalışma izni için başvuruda bulunulabilir, denilmektedir.
Yeniçağ'da yer alan habere göre; Koncuk, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya yönelttiği soru önergesinde, nöbetçi doktorun hastanede kayıt dışı çalıştığı iddia edilmektedir, bu iddiaya karşılık Bakanlık olarak bu konu ilgili bir araştırma yapılmış mıdır?
Özel hastanelerde; çalışma izni olmayan, parayla nöbet tutan yabancı uyruklu doktor ve görevli hemşireler için Bakanlığınızca denetim yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi sıklıkla yapmaktadır? diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesini teslim ettiğini ve konunun takipçisi olacağını belirtti.