Emniyet İstihbaratı'ndaki 'mühendisler': Kimisi FETÖ'den tutuklandı, müdürleri terfi üstüne terfi aldı

Abone ol

Gazeteci Şardan, Emniyet İstihbarat Başkanlığı'nda görev yapan sivil mühendislerden bazılarının FETÖ'yle bağlantısı nedeniyle tutuklandığını, bunlardan sorumlu müdür Faruk Aydın'ın ise Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na getirildiğini söyledi.

T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bilişim sistemleri üzerinde suçla mücadele eden bazı birimlerinde bir süredir bilgisayar mühendislerini çalıştırdığını, bunlardan en önemlisinin İstihbarat Başkanlığı olduğunu söyledi.

"(...) 2010 ve 2011 yıllarında Emniyet İstihbaratı’nda görev yapan sivil mühendisler, 15 Temmuz sürecinde silahlı terör örgütü olarak tanımlanan FETÖ’yle bağlantıları sebebiyle adli soruşturma geçirdiler. Tutuklananlar oldu. Hatta mühendislerden Burak Açıkalın, tutuklu bulunduğu Kırıkkale Cezaevi’nde yaşamına son verdi" diyen Şardan, şunları kaydetti:

"Devam ediyorum; 15 Temmuz gecesi sivil mühendislerden ikisi sabaha karşı Emniyet İstihbarat Başkanlığı’nın Yıldızevler’deki yerleşkesinin yakınında yakalandı.

Henüz darbenin başarısız olduğunun anlaşıldığı saat 03.00 sıralarında mühendislerden Haşim Türker, durumundan kuşkulanan polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Türker, araç içinde İstihbarat Dairesi çevresinde dolaşırken polis tarafından çevrildi.

Panik haliyle sorulan sorulara yanıt veremeyince Türker, Emniyet İstihbaratı’nın bitişiğindeki Polis Merkezi’ne götürüldü. Buradaki ön incelemede polisler, Türker’in “Emniyet İstihbaratı’nda görevli sivil mühendis” olduğunu tespit etti.

'ADETA KENDİSİNİ İHBAR ETTİ'

Bilgisayar mühendisi Türker, yakalandıktan sonra kendisi ile görüşen polislere adeta kendisini ihbar etti.

Türker, görüşmede, askeri darbe girişiminden haberdar olarak kendisine verilen görevi gerçekleştirmek için İstihbarat Daire Başkanlığı’na geldiğini anlattı.

FETÖ içinde görüştüğü kişilerin, kendisine İstihbarat Daire Başkanlığı sistemlerini ele geçirip ve yönetmek görevi verdiğini ifade eden Türker, kendisi gibi İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli olan FETÖ’cü mühendis ve polislerle cep telefonu üzerinden kullandıkları bir programla haberleştiklerini söyledi.

Bu program üzerinden kendisine verilen talimat üzerine, İstihbarat Daire Başkanlığı’na geldiklerini anlatan Türker, haberleşmede kullandıkları bu programın görünüşte Tango diye bilinen programa benzediğini esasında şifreli Eagle program olduğunu bu programın belirli bir süre sonra otomatik olarak gönderilen mesajları sildiğini bildirdi.

'İŞİN İLGİNÇ BOYUTU'

Türker’in verdiği bilgi üzerine polisler, savcılıkla bağlantıya geçti. Savcılıkça verilen talimat sonrasında polis, Türker’in yardımıyla kendisine ait cep telefonundaki verileri kaybolmadan kurtarmayı başardı.

Şimdi geliyoruz, işin ilginç boyutuna.

Türker’in kullandığı cep telefonundaki yazışmalarda, dairede görevli sivil mühendislerin kendi aralarındaki sohbetler bulundu. Yazışmalarda “Hami” olarak yer alan mühendisin Hablemitoğlu soruşturmasıyla ilgili bazı bilgileri paylaştığı görüldü.

HABLETMİOĞLU SUİKASTIYLA İLGİLİ BİLGİLER

Hami adlı kullanıcının sohbet odasına gönderdiği mesajlarda “Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18.12.2002 öncesi ve sonrası altı aylık CDR verişlerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş ilgili tarihlerle alakalı” ve “Bir disk ile geldi. İçinde Ankara CBS isimli dizin var. Burada 3 GSM operatörüne ait operatorismi_200206_200306 dosyalar var” bilgisini verdi.

Tamamen tesadüfi biçimde ulaşılan bu mesaj görüntüleri, aradan zaman geçtikten sonra Hablemitoğlu cinayetinin delilleri arasına girdi.

Yazışmalardan anlaşıldığı üzere, FETÖ’nün etkin olduğu dönemde Emniyet İstihbaratı’na alınan ve FETÖ’yle bağı olduğu anlaşılan mühendislerin, Hablemitoğlu dosyasına girecek verilerden haberdar oldukları görülüyor.

'15 TEMMUZ OLMASA DEMEK Kİ DEVLETİN EN MAHREM BİLGİLERİNE SAHİP OLACAKLARDI'

Bu aşamada, “17 – 25 Aralık sürecinin üzerinden iki buçuk yıl geçmiş olmasına karşın FETÖ’yle bağı olan sivil mühendisler hangi gerekçe ve kimin talimatıyla göreve devam etti?”, “Bu mühendislerin sözleşmeleri neden iptal edilmedi?” ve “Bu mühendisler kimin korumasındaydı?” sorularının yanıtlarının verilmesi gerekiyor.

15 Temmuz olmasa demek ki; söz konusu mühendisler hiçbir şey olmamış gibi göreve devam edecekler ve devletin en mahrem bilgilerine sahip olacaklardı!

Devlet ve kamu güvenliği konusunda suç ve suçlularla mücadele eden İstihbarat Dairesi’ni yönetenlerin, kendi içlerindeki FETÖ’cülerden haberdar olmaması garip değil mi? Eğer haberdarlarsa hangi gerekçe ile FETÖ bağlantılı faaliyetlere izin verdiler?

'MÜHENDİSLERİN MÜDÜRÜ FARUK AYDIN, TERFİ ÜSTÜNE TERFİ ALDI'

Bu olaylar zinciri üzerinde yapılması gereken tartışma, geçen hafta Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen bir görev değişimiyle bir kez daha gündeme geldi.

Şöyle ki; bu mühendislerin 15 Temmuz’a kadar görev yaptığı Emniyet İstihbarat Başkanlığı bünyesindeki Bilgi İşlem Şubesi Müdürü Faruk Aydın, zaman içinde terfi üzerine terfi aldı. Aydın, 2015’ten itibaren söz konusu mühendislerden birinci derecede sorumlu polis müdürüydü.

Aynı şubenin kendisinden önceki şube müdürü Mustafa Turgut, önce gözaltına alındı. Sonrasında tutuklandı ve yargılama sonucunda hapis cezası aldı.

'SİBER SUÇLARLA MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI'NA GETİRİLDİ'

Terfilerini alan Aydın, en son Emniyet İstihbarat Başkanı Sabit Akın Zaimoğlu’nun yardımcısıydı. Ve bu isim, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Erdal Çetinkaya’nın istifası sonrasında geçen hafta itibarıyla bu göreve getirildi!

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzalarının bulunduğu atama kararnamesiyle. (...)"

Yazının tamamı.

Erdoğan'dan YSK'ya talimat: Kılıçdaroğlu'na bedel ödetin Gündem Ermeniler, vakıf seçimleri için tarihi belirledi; VGM'den onay bekliyor Gündem