Enflasyon rakamları belli oldu! Memur ve emeklilerin zammı ne kadar olacak?

Abone ol

Kasım ayı enflasyonunun bugün açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin yıl sonunda ne kadar enflasyon farkı zammı alacağı da merak konusu oldu.

Yıl içinde biri ocak diğeri de temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurların alacakları net maaş zammı 3 Ocak'ta belli olacak. Memurlar yüzde 3'lük zammın yanında enflasyon farkı zammı da alacak.

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

Milliyet Yazarı Cem Kılıç enflasyon farkı zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç, "Hem büyüme oranı hem enflasyondaki yükselişle birlikte zam farkı da yüksek seviyelerde seyredecek. Emekli olmak isteyenler yeni yılda, kamuda çalışanlarda ise 16 Ocak'tan sonra emekli olmaları daha doğru olacaktır. Gelen son verilere göre; memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı oluştu. Yeni yılda ise aylıklarda yüzde 8'lik bir zam farkının oluşabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU

Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayan TÜİK, enflasyonun kasım ayında yüzde 3,51 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 olduğunu duyurdu.

Bir zam da kargo fiyatlarına! 15 Aralık'tan sonra başlayacak Ekonomi Özgür Demirtaş'tan Merkez Bankası'na çağrı: 'Satmayın' Ekonomi Merkez Bankası'nın döviz rezerv bir haftada eridi, 510 milyon dolar azaldı Ekonomi 'Yeni ekonomi denemesi'nin Türkiye'ye maliyeti ne oldu? İbrahim Kahveci her eve çıkan faturayı yazdı Ekonomi