Engin Altay Meclis'te 'Alaattin Çakıcı'ya seslendi: CHP kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir

Abone ol

CHP'li Engin Altay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesine tepki gösterdi.

GERÇEK GÜNDEM - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmesine tepki gösterdi.

"Türk siyaseti böyle bir tabloyu yaşamadı" diyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma şöyle:

"Türk siyasetinde bir ilk yaşıyoruz, siyaset tarihimizde belki bir ilk yaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada, AK PARTİ Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ı ve onu destekleyen parti, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli’yi eleştiren konuşmasından sonra, adı yeraltı dünyasında suç örgütü yönetmekle anılan bir zat, kamuoyuna açık bir adi mektupla Sayın Genel Başkanımızı ölümle tehdit etmiş ve çok ağır hakarette bulunmuştur; aynı mektupta Sayın Erdoğan’a ve Sayın Bahçeli’ye de övgüler düzmüştür.

Türk siyaseti böyle bir tabloyu yaşamadı.

Siyasetçiler münakaşa eder, tartışır, zaman zaman ağır eleştiriler de olur ama siyasi parti genel başkanlarının bu tartışmalarına suç örgütü liderlerinin taraf olması, kamuoyuna açık bir mektupla Türkiye’nin 2’nci büyük partisinin genel başkanına adice ve çok ağır hakaret ederek tehdit etmesi ve aynı mektubun içerisinde her iki Sayın Genel Başkana methiyeler düzmesi ben eminim ki Sayın Bahçeli’nin de Sayın Erdoğan’ın da asla ve asla tasvip edeceği bir durum değildir.

Konuyu yüce Genel Kurulun ve aziz milletimizin takdirine sunarken herkesin bilmesini isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir."

Onursal Adıgüzel'den Alaattin Çakıcı'ya: Dün yezit dediğine, bugün efendim diyenlerin tehditleri bize sökmez! Siyaset Gamze İlgezdi: Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz! Siyaset Eren Erdem'den Alaattin Çakıcı'ya: Hiç kimsenin tehditine papuç bırakmayız! Siyaset Ali Mahir Başarır'dan Alaattin Çakıcı'ya Kılıçdaroğlu tepkisi Siyaset