Ensar okullara giriyor!

Abone ol

Anadolu imam hatip liselerini, “Lider okul” konumuna getirmek amacıyla oluşturulan Danışma Kurulları’nda vakıf temsilcileri ile “meslek erbapları” da yer alacak

Mustafa Mert Bildircin/BİRGÜN- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel program ve proje uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin eğitim kalitesini artırmak için harekete geçti.

Anadolu imam hatip liseleri bünyesinde, “Danışma Kurulları” oluşturulması kararlaştırıldı. Kurulların amacının, “Belirli eğitim programı uygulayan okullarda okul yönetimine rehberlik yapmak” olarak açıklandı. Kurulda yer alacak üyeler arasına, “Protokol yapılan tarafın temsilcisi” ve “Okulda verilen eğitimle ilişkili kişi” de eklenerek işbirliği anlaşması imzalanan dini vakıf ve cemaatlerin okullara danışmanlık hizmeti vermesine olanak sağlandı.

‘Lider okul’

Merkezi sınav başarı puanı başta olmak üzere, not ortalaması ve öğrenci başına kitap okuma sayısı gibi konularda diğer okul türlerinin gerisinde kalan imam hatip liselerinin, “Eğitim-öğretim kalitesini artırmak” amacıyla Danışma Kurulları kurulacağı bildirildi. Özel program ve proje uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin, “Lider okul” konumuna getirilmesi için çalışacak kurulda, okul müdürünün yanı sıra bir alan uzmanı sanatçının, okul aile birliği başkanının, okulda yürütülen projeyle ilişkili iki en az iki kişinin ve protokol imzalanan kurumdan bir temsilcinin de yer alacağı öğrenildi.
Danışma Kurulu’nun, öğrencilerin mesleki alanlarda geliştirmesinden öğretim materyallerinin hazırlanmasına, sosyal ve kültürel etkinliklerin planlanmasından özel sektör kuruluşlarıyla işbirliğini sağlamaya kadar birçok konuda yetkisi olacağı belirtildi. Kurulların üniversiteler, STK’ler ve “Meslek erbaplarıyla” fikir alışverişinde bulunacağı açıklandı.

Diyanet Vakfı’yla işbirliği

İmam hatip ortaokullarında da oluşturulabileceği duyurulan Danışma Kurulları’nın görevleri şöyle sıralandı:

♦ Kalitenin artırılması ve geliştirmesine yönelik tavsiye kararları alır.

♦ Uygulanan projeler kapsamında ortaya çıkan bütçe kalemleri, ilgili çözüm ortaklarıyla temin edilir.

♦ Çalışmaların etkin yürütülmesi için koruma dernekleri ve vakıfları ile Türkiye Diyanet Vakfı- Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı gibi paydaş kurumlarla işbirliği yapılır.

♦ Bilimsel çalışmaların yapılması ve uygulamalarının izlenmesine yönelik önerilerde bulunur.

♦ Okulun çalışma alanına giren konularda kurs, seminer ve konferans gibi ulusal ve uluslararası toplantılar düzenlenmesinde rehberlik yapar.

♦ Kamu ve özel kuruluşlar ile paydaşlardan gelen talepleri değerlendirir.

Metropellere saldıracaklardı! Yakalandılar Güncel Gürsel Tekin göçük alanında: Ne ilk ne de son! Güncel Soner Yalçın: Rektör Taşaltın neyin üzerini kapatmaya çabaladı? Güncel 'İyi ki istifa etmiş' dedirten öğretmen: İslam'ın bazı şartları... Güncel