Erdem 3’üncü kez hakim karşısında

Abone ol

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Eren Erdem, tutuksuz sanıklar Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt ve Kutlu Esendemir ile sanık avukatları katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, aralarında Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Turan Aydoğan ve Sera Kadıgil’in de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP milletvekili, bazı eski milletvekilleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı izliyor.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Çelik de partisi adına gözlemci olarak duruşmayı takip ediyor. Duruşma, tutuksuz sanık Mehmet Bozkurt’un savunmasının alınmasıyla devam ediyor. Duruşmada karar çıkması bekleniyor.

Eren Erdem için karar günü

BİRLEŞEN İKİ İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminde yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında, “üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “go?reve ilis?kin sırrın ac?ıklanması” ve “gizlilig?in ihlali” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 11 Mayıs’ta iddianame hazırlanmıştı.

İddianameyi 21 Mayıs’ta kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 19 Eylül’de yapılmasına hükmederek, sanık Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koymuştu.
Erdem, aynı gün Almanya’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelmiş ancak hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gidişine izin verilmemişti.

Edirne'de kömür kazanı patlaması! Güncel Tekstil fabrikasında korkutan yangın Güncel Kirasını ödeyemeyen karakol kapandı Güncel PKK'nın bir deposu daha ortaya çıkarıldı Güncel