Erdoğan: 250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde

Abone ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 200-250 bin mültecinin Türkiye sınırına doğru geldiğini açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Şehir ve Güvenlik Sempozyumu’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var” dedi.

“200-250 BİN MÜLTECİ SINIRIMIZA DOĞRU HAREKET HALİNDE”

Erdoğan, İdlib’de yaşanan gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

“200-250 bin mülteci sınırımıza doğru hareket halinde. Bazı tedbirlerle engellemeye çalışıyoruz ama iş kolay değil zor, karşınızda insan var. Kendi insanınıza ve size sığınanlara verdiğiniz değer ölçüsünde güvendesiniz demektir. Türkiye 81 vilayetine dağılmış yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyonun üzerinde kişiye kucağını açarken kendi şehirlerinde yabancı istemeyenlerin insani duyarlılıklarının da inandırıcılığı kalmaz.”

Meral Akşener, İYİ Parti'nin Libya Tezkeresi kararını açıkladı Siyaset Polimetre Araştırma'dan 'yeni parti' anketi: AKP'nin son seçimi olabilir Siyaset Erdoğan'dan belediye başkanlarına uyarı: Eğer küçük hesaplar yaparsak... Siyaset İYİ Parti'den 'Libya'ya asker gönderme' açıklaması Siyaset