Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi'nden HÜRJET kararı

Abone ol

Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrası yapılan açıklamada HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alındığı açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada; önümüzdeki yıl ilk uçuşu planlanan HÜRJET için ilk etap seri üretim kararı alındığı açıklandı.

AA'nın aktardığına göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, TSK ve güvenlik birimlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik konular görüşüldü, 2023'te ilk uçuşu planlanan HÜRJET için de ilk etap seri üretim kararı alındı.

Toplantıda, muhtelif hava, kara ve deniz platformları, haberleşme ve bilgi sistemleri, mühimmat ve füzeler, ekipman ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlara yönelik çeşitli projeler karara bağlandı.

Özellikle, kritik ve ileri teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE'nin önemine dikkat çekilen toplantıda, yurt dışından alınan her türlü teknolojinin Türkiye'de geliştirilmesinin, tam bağımsız savunma sanayii için mutlak gereklilik olduğu ve sektörün bu alanda yaptığı çalışmalara desteğin süreceği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye'nin, bütün engellemelere aldırış etmeksizin yerli ve milli sistem ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceği kaydedildi.

Sosyal medyada gündem oldu: Maskesiz markete girdi, kasiyerin üzerine yürüdü; 'şikayetçiyim' dedi Güncel Muhalefetin sağlık çalışanlarıyla ilgili önerileri Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmedi Güncel Osmaniye'de gece saatlerinde müzik yayını yasaklandı Güncel Belediye, Ankapark'ın devri davasını kazanmıştı: Kiracının tahliyesi için verilen tedbir kararı yine kaldırılmadı Güncel